Delicatessen De Bourgondiër

Een week geleden is er in Damme een nieuwe delicatessenzaak geopend. De Bourgondiër is gelegen op de Markt rechttegenover het stadhuis. Het is een mooie zaak waar je naast brood ook verschillende soorten charcuterie, dessertjes en kaas kan krijgen. Waarschijnlijk wel een zaak die Damme nodig heeft want op dat gebied vind je er niet zo veel. Je kan er kiezen uit verschillende soorten salades, gedroogde tomaten, sardines en een grote keuze aan kazen. We hebben de chocomousse en de creme caramel geproefd en die was heel lekker.

 De charcuterie bestaat uit verschillende soorten ham, gekookt en gedroogd; lomo, filet d’anvers enz. Er is ook een beperkte keuze aan fruit en kleine kruidenierswaren zoals suiker, choco en andere dingen die je nergens anders in Damme kan vinden.

Het merendeel van de produkten is wel stevig geprijsd, zoals de Seranoham aan €44/kilo en een uitzonderlijk lang gedroogde ham (42maanden) aan €158/kilo. Zo kan de rekening wel eens stevig oplopen maar de kwaliteit zal wel onberispelijk zijn. Een leuke winkel om eens binnen te springen en met een selectie proevertjes weer buiten te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.