Hapjes van Deldycke

Van vrienden hadden we een cadeaubon gekregen die we konden inwisselen bij traiteur Deldycke in de Wollestraat. Het is een ruime zaak waar de fijnproever aan zijn trekken komt. Het leek ons wel een leuk idee om een paar kleine aperitiefhapjes te kopen en ze met een flesje champagne op te eten op een mooie zomeravond.

Er is een ruime keuze aan koude en warme hapjes, wij kozen echter enkel de koude. Zo aten we onder meer een aspic met gerookte zalm en kwartelei, tulband van zalm met asperges, truffel van ganzelever met maanzaadjes, een heel lekker krielaardappeltje met zure room en viseitjes en sushi.

Alle hapjes waren lekker maar de aspic en het krielaardappeltje staken er boven uit. Bij de truffel van ganzelever overheersten de maanzaadjes een beetje. De hapjes zijn wel redelijk geprijsd, ze schommelen rond de 1 tot 2 euro.

Verder vind je in de winkel ook nog warme en koude bereide gerechten, zoals dagschotels om op te warmen maar ook opgevulde bladerdeeggebakjes, quiches, tomaat mozarella enz.

Er is ook een ruime keuze aan kazen, delicatessen en je kan er ook zitten om iets kleins te eten. Zeer goed vertegenwoordigd is ook de champagne van Veuve Cliquot, die je in alle formaten en geschenkverpakkingen kan verkrijgen.

Een mooie zaak waar je zeker eens moet binnenspringen om wat rond te kijken en het water in de mond te krijgen.

Minpuntje was wel dat toen ik in de winkel stond de dame aan de kaastoonbank schimmel van de korst van een kaas aan het schrapen was, dat doe je toch beter niet als er klanten in de winkel staan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.