Tussenstop in een kasteel

Aan de rand van Brugge, langs de Dudzelesteenweg kan je sinds een tijdje een tussenstop maken in Chateau Rougesse. Het is een heel mooi, 17de eeuws kasteeltje dat volledig gerenoveerd werd en waar je terecht kan om te eten en te slapen.

Er zijn drie gastenkamers met alle comfort voorzien en gelegen in een toch wel uniek decor. Verder is er ook een mooi en nieuw aangelegd terras met een zicht op de eveneens nieuw aangelegde tuin. De drukke Dudzelesteenweg is op die manier aan het zicht onttrokken en zorgt ook niet voor overlast.

Je kan er zowel komen om iets te eten of om een beetje te verpozen tijdens een fietstochtje. Fietsers zijn tijdens de mooie zomerdagen wel in de meerderheid aangezien het fietsroutenetwerk voorbij de deur passeert.

Op de kaart staan mooie gerechten met kwaliteitsprodukten zoals Bresse kip, Duke of Berkshirevlees en duif. De prijzen zijn daardoor wat aan de hogere kant. Daarnaast zijn er wel een paar salades voorzien voor wie een kleine honger wil stillen.

In de namiddag kan je er terecht voor pannekoeken, wafels en ijs. Wij dronken er enkel koffie en thee en die was lekker, vooral de mango infusiethee viel goed in de smaak.

Door de ligging is Chateau Rougesse leuk als stopplaats, een kleine kaart met verzorgde snacks zou ook wel een succes zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.