Paella anders

Zondag vonden we in een kookboek (Moro, het kookboek van de zuid-mediterrane keuken) een lekker recept voor een paëlla met varkens vlees en spinazie. Eens iets anders diegene we gewoon zijn en heel erg lekker!Ingrediënten:

olijfolie
350gr varkensfilet in reepjes
120gr chorizo in reepjes
2 grote uien, gesnipperd
1 grote groene paprika
4 tenen knoflook, fijngesnipperd
250gr paella rijst
1tl gerookt paprikapoeder
1 chilipeper
1l kippenbouillon
500gr spinazie
1 citroen in partjes
zeezout en zwarte peper


In een paellapan of een andere, voldoende grote pan, schroei je kort de stukjes varkensvlees, zodat ze een kleurtje hebben maar nog niet gaar zijn van binnen. Haal ze uit de pan en bewaar ze.

Draai het vuur wat lager en bak de chorizo gedurende een minuut. Voeg de ui en de paprika er bij en laat een twintigtal minuten bakken terwijl je af en toe roert.

Doe er de knoflook bij en roer nog een vijftal minuten, je zal zien dat het mengsel een zoete smaak heeft gekregen. Doe de rijst er bij en roer nog een minuut en breng op smaak met peper en zout. Let wel op dat het niet te veel gekruid wordt door de chorizo en de kippenbouillon.

Voeg de gerookte paprika en de chilipeper toe en vervolgens de bouillon. Laat dat alles een kwartiertje sudderen maar let er wel op dat niet alles verdampt, voeg eventueel nog een beetje vocht toe.

Ondertussen stoof je de spinazie in een andere pan en zet hem nog even apart. Verdeel het varkensvlees over de rijst en doe hetzelfde met de spinazie. Dek nu de volledige pan af met aluminiumfolie en wacht nog een vijftal minuten.

Zet de grote pan in het midden van de tafel samen met een citroen in partjes gesneden en een slaatje van tomaat. Lekkerrrrr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.