Arthuss aan de kusst

Waarom sommige restaurants een moeilijke naam kiezen, snap ik niet goed. Als het nu Arthus of Arthuss zou zijn, who cares. Maar ik ben er dus verzeild geraakt met 3 vriendinnen gisterenavond. Het ligt op de Leopoldlaan in De Haan, vlakbij de zee, in een mooie villa. Je komt precies binnen in een gedekte woonkamer. Heel gezellig qua interieur.

Je kiest er uit 3, 4 of 5 gangen, allemaal van 1 menu. Op de kaart stond er carpaccio van tonijn, bouillabaise met rivierkreeftjes, kabeljauw, tongetjes en stukje vlees (even vergeten wat het was) met foie gras saus. Dessert was een huisbereide vanilleflan of kaas. Voor de tongetjes (12 euro) en de kaas (6 euro) betaal je een supplement. Prijzen liggen tussen de 30-50 euro voor de menu, met aangepast wijnen erbij loopt dat wel vlug op naar 50-90 euro.

Wij kozen voor de 3 gangen en namen allemaal de tonijn voor voorgerecht. Lekker, vers, mooi dun gesneden. Alleen vreemd dat er brokjes chips op het bord erbij lagen. Het deed eigenlijk niets extra voor het gerechtje. Was zelfs een beetje grappig, alsof er een zak met restjes chips per ongeluk was uitgeschud over de gerechten.

Hoofdgerecht was een superverse en perfect gebakken kabeljauw met citroensausje en ajuin/venkel. Heel lekker gerecht, zeker voldoende. Ik vond dat de ajuin meer doorkwam dan de venkel, maar de combinatie was zeker wel geslaagd.

Als dessert ging ik voor de kaas, anderen voor de flan. Die er inderdaad heel vers uitzag. De kaas was een overdreven portie, wel mooi gevarieerd. Maar de helft was ook al voldoende geweest. Bij de koffie komen ze rond met een stukje cake die ze vers afsnijden aan tafel. Een leuk extraatje.

Qua wijn is de kaart wat duur. We kozen uiteindelijk voor een glas. De bediening is wel verzorgd, maar heeft een aparte charme (om het niet eigenaardig te noemen). Zo zijn er geen huiswijnen, maar wel open flessen en brengen ze een fles water ‘van hetzelfde formaatje’ als de vorige.

Al bij al een leuk restaurantje, zoals er niet zo heel veel zijn in De Haan. Prijskaartje is niet zo goedkoop, maar je geniet wel in een heel leuk kader van een verzorgd menu.

Let op, je kan niet met visa betalen, enkel met bancontact of cash geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.