Brasserie Guillaume in Luxemburg***

Tijdens een citytrip in Luxemburg-stad in het Groothertogdom hebben we gegeten in Brasserie Guillaume. De brasserie bevindt zich op de hoek van een plein met een passage naar de Place d’Armes, pal in het centrum van de stad. Ze zijn alle dagen open van 7u30 tot 01u. Je kan er dus terecht om te ontbijten, te lunchen en te dineren. Op de bovenverdieping is er ook een zaal waar het iets rustiger is dan beneden. In de brasserie is er ook een hoekje waar je verse vis en schaaldieren kan kopen, ietwat raar maar waarschijnlijk de enige plaats in het centrum waar je vis kan kopen. De vis en zeevruchten zouden meermaals per week worden aangevoerd vanuit de markt in Rungis (Parijs).

Hun specialiteit zijn dan ook verschillende schotels met zeevruchten en carpaccio op verschillende manieren bereidt. De zeevruchtenschotels zijn reusachtig, vooral die voor twee personen(€100) die uit drie verdiepingen bestaat en waar naast oesters, wulken, krabben ook een kreeft op ligt.

Annemieke koos haar persoonlijke favoriet, spaghetti vongole (€29) en kreeg een mooi groot bord met veel venusschelpen op. De pasta was een beetje droog doordat de saus op de bodem van het bord lag maar met een beetje olijfolie werd het opgelost. De saus was lekker en subtiel van look voorzien.

Ik koos voor de zeevruchtenschotel voor één persoon (€56). Op een grote plateau lagen oesters, kreukeltjes, garnalen, krab, venusschelpen, mosselen, lagoustines en wulken. Allemaal heel vers en lekker. Brood, boter, dressing van wijnazijn en mayonaise maakten het compleet.

We sloten af met een citroentaartje en een chocomousse en hadden niet het gevoel in een toeristenval te zijn gelopen. Brasserie Guillaume is een restaurant waar ook de inwoners van Luxemburg graag iets komen eten en die ongetwijfeld een vast publiek heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.