Eten in de Postiljon***

Na een bezoekje aan  Brugge Culinair, de beurs in het Oud Sint Jan, gingen we iets eten in restaurant Postiljon, op de hoek van de Katelijnestraat en de Kastanjeboomstraat.De Postiljon ligt op de drukke toeristische route maar is toch een gemoedelijke zaak waar de man in de keuken staat en de vrouw zich over de zaal bekommerd. Die zaal is niet echt groot en het is nog de plaats waar een zondags familie etentje plaatsvindt.

Ze bieden een klassieke keuken met degelijke gerechten zonder franjes. Op de kaart staan garnaal- en kaaskroketten, scampi’s, gerookte zalm, biefstuk en zeetong. Er zijn, naargelang het seizoen ook suggesties. Zo staan er nu een aantal wildgerechten op de kaart.

Wij kregen bij het aperitief elk twee toastjes met vissalade en kozen aan de kaart voor een steak met frietjes en sla en hertekalffilet met peperroomsaus, appeltje met veenbessen, witloof en amandelkroketten.

Het vlees van Annemieke was iets te ver gebakken maar was goed van smaak, de frietjes werden op een bordje apart geserveerd. Ik kreeg een mooi bord met een juist gebakken stuk hertekalf, appel en witloof, ook mijn kroketten werden apart geserveerd. Mooi vlees en lekker van smaak.

Als dessert namen we nog een crème brûlée en een chocomousse. De crème brûlée was lekker van smaak maar er ontbraken vanillepuntjes in de crème om hem echt af te maken. De chocomousse was een beetje vreemd van opbouw, waarschijnlijk zat er geen eiwit in, hij viel dan ook een beetje zwaar uit maar was ook wel lekker van smaak.

We sloten af met een koffie.

Voor dit alles betaalden we ongeveer €85, samen met een half flesje rode wijn en een fles plat water. Door zijn ligging betaal je zeker wel de prijs maar je hebt niet het gevoel dat je in een toeristenval zit, daarvoor hebben ze een vast cliënteel opgebouwd en bieden ze degelijke gerechten die met liefde zijn klaargemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.