Een Ardeense croque monsieur…

Tijdens een weekend in de Ardennen, waar we opnieuw logeerden in het nog steeds voortreffelijke Table de Maxime kwamen we terecht in het dorpje Rochehaut. Het is een klein dorp dat bekend staat om zijn point de vue op Frahan.Het centrum zelf wordt overheersd door het imperium van de familie Boreux, klein begonnen met een gîte hebben ze door de jaren heen panden gekocht in het dorp en ingericht als hotel en seminarieruimte.

Ondertussen telt hun hotel, l’auberge de la ferme, 80 kamers, enkele gîtes, vijf seminariezalen, chalets, een landbouwmuseum, dierenpark en diverse horecazaken. Rochehaut leeft dus omwille van de Auberge en het is er soms redelijk druk.

Wij gingen iets eten in de Brasserie de la ferme maar kwamen de eerste keer van een kale reis terug, je bent bijna verplicht te reserveren wil je zeker zijn van een tafel. Op de kaart staan verschillende streekgerechten en, zeker zoals nu in het seizoen, wildgerechten. Wij hadden gelezen in De Morgen Magazine dat de croque monsieur de moeite was en wilden dat wel eens uitproberen.

De croque wordt samengesteld uit ham van eigen gekweekte varkens die buiten op de weide leven en Orval kaas. Het resultaat is heel lekker, de kaas geeft zijn karakter af en zo is de croque anders dan alle andere, ook de ham smaakt lekker door.

Daarvoor is de brasserie de geknipte plaats, om vlug iets te eten en dan weer verder te wandelen. De bediening is bij momenten wat chaotisch maar de gerechten zijn lekker van smaak en dat heeft zeker te maken doordat veel van hun ingrediënten van eigen bodem en kweek komen. Zo kan je er ook entrecote van hun eigen limousin runderen bestellen.

Nog leuk om voor of na het eten te doen met de kinderen is het toeristentreintje te nemen die vlak voor de Brasserie stopt en je meeneemt voor een tocht van meer dan een uur door het dierenpark  “Entre ferme et fôret” van de familie. Het park zelf is heel erg verzorgd en je vindt er everzwijnen, herten, struisvogels, bizons, trekpaarden en nog veel meer. Echt eens de moeite en onderweg geniet je ook nog eens van prachtige vergezichten op de bossen en de meanders van de Semois.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.