Ontbijten in SHL

Op een feestje hadden we een cadeaubon gekregen van vrienden voor een ontbijt bij SHL (Sweet Home Lunch) langs de Gistelsesteenweg in Sint Andries. Het is een drukbezochte zaak en we vingen een aantal keer bot wanneer we wilden reserveren.

Vorige zaterdag lukte dus wel en rond 9u zaten we op hoge stoelen aan het raam met uitzicht op de drukke verbindingsweg.

Onze bon was goed voor een “Long Island” ontbijt, goed voor €14,95 per persoon Je kan ook kiezen voor twee goedkopere en een duurder ontbijt die dan enkel een glas champagne meer te bieden heeft.

Een “Long Island” bestaat uit koffie, vers fruitsap, speculoospasta  confituur, ham, kaas, een gekookt eitje, bruin brood, een wit broodje, twee koffiekoeken, fruitsalade en yoghurt. Een royaal aanbod dus die we niet volledig opgegeten hebben. Alles was lekker en vers, het brood en koffiekoeken worden in de keuken gebakken, de ham was waarschijnlijk bijna opgesneden, de sneetjes waren een beetje kleiner en met wat meer vet. Een specifiek kinderontbijt is er niet, Marieke koos aan de kaart een eitje met brood en vers fruitsap.

De zaak zat goed vol en is volledig ingericht in country stijl en overvloedig gedecoreerd. Nu stond alles al in het teken van kerstmis. Die decoratie is ook te koop, overal hangt een prijskaartje aan. Naast de bar liggen in een toonbank de koffiekoeken en in de namiddag waarschijnlijk de taartjes. Over de middag kan je er ook terecht voor de lunch. ’s Avonds zijn ze gesloten.

De bediening is vlot maar komt soms een beetje afstandelijk over, het was ook wel druk en iedereen wordt graag op  zijn wenken bediend, zelfs op een vrije zaterdag…

In ieder geval een goed adres voor een lekker ontbijt met verse producten! Merci Jonas en Christel! 😉

11 responses to “Ontbijten in SHL

 1. Goed bezig vriend.!! Zijn daar ook geweest in SHL zelfde mening Vers Vers Heel lekker beetje onpersoonlijk door de drukte maar een aanrader ! Zelfs mijn hondje was welkom !

 2. Weinig reacties hier. Wij komen ongeveer 3 keer per week in SHL, telkens een zeer vlotte en vriendelijke bediening. De uitbaters en het personeel lijken wat afstandelijk maar dat is niet zo, dit komt enkel door de drukte want ze hebben geen tijd om een babbeltje te doen. Het is daar zeer gezellig, zowel binnen als op het terras. Sommigen klagen wel over de auto’s die passeren en de uitlaatgassen, maar zijn er zo niet veel terrasjes aan de straatkant??? Persoonlijk heb ik daar geen last van.
  Doe zo verder, ik raad deze zaak aan iedereen aan!

 3. Het ontbijt op zich is verzorgd en lekker. De uitbaters zijn inderdaad echt onvriendelijk, tot op de grens van het onbeleefde toe. Deze vaak gehoorde opmerking deed al menigeen verhuizen naar de héél klantvriendelijke, hartelijke zaak Phare de vie in de buurt met tevens ontbijten om U tegen te zeggen.

 4. Deze reactie is er echt over!
  Ik heb in S.H.L.nog nooit iets gemerkt van onbeleefdheid t.o.v. de klanten.
  Deze mensen doen hun werk met hart en ziel.
  Een negatieve reactie geven is nog wat anders dan iemand zijn zaak afbreken en reclame te maken voor een andere zaak.
  En dat is niet de bedoeling, toch???

 5. Al jaar en dag klant daar, altijd super kwaliteit ! Altijd vriendelijk, en het duurdere ontbijt is meer dan alleen maar een extra glas champagne ! Eigenlijk een zaak met de beste prijs/kwaliteit qua ontbijt van heel Brugge, en ik heb ze zo goed als allemaal al gedaan !
  Trouwens inge en Jean Paul, volgens mij kan je al lang niet meer ontbijten in pare de vier !

 6. Zijn daar al een paar keer geweest , in derdaad wel lekker en meer dan genoeg , maar druk , zeker niet onbeleefd en onvriendelijk maar ook niet hartelijk …Al hebben wij de indruk dat je daar met kinderen niet al te zeer welkom bent !

 7. Ben er drie keer geweest en iedere keer heel lekker, maar inderdaad het is kantje boord van vriendelijkheid, dat is jammer. Maar ja die gasten trekken zich dat niet aan het zit toch iedere keer vol.

 8. Met ons gezin (4 volwassenen) gereserveerd voor een “Long Island” ontbijt om 10.30.
  Het onthaal was ondermaats. We hebben een kwartier in de deuropening staan wachten tot de mensen die om 9u gereserveerd hadden eindelijk opstapten. We kregen geen woordje uitleg, geen excuus, geen blik…
  De bediening aan tafel was vlot en vriendelijk. Het ontbijt was lekker.
  Bij het buitengaan kon er geen knikje, geen dankjewel, zelfs geen blik van af.
  Er zijn nog een aantal betere adresjes in de omgeving…

  Marie-Elisabeth

 9. Wij zijn vorige weekend gaan ontbijten met 9pers.bij de reservatie werd vermeld dat er een kindje mee kwam… bij het binnen komen efkes moeten wachten aan de deur. Tot ik zelf vroeg waar me mochten zitten… we werden naar boven gestuurd… een buggy langs die trap omhoog duwen ging niet. Dus maar om maxi cosi geweest naar auto… boven weinig plaatst om maxi cosi te zetten laat staan dat daar een buggy moest tussen kunnen… we werden zeker niet vriendelijk ontvangen en ook niet bediend… we kregen 2 manden op tafel de zet… met 1 bord met 4 sneden hesp en 4 kaas? Waren met 9? Bij het weg gaan ook geen goeie dag of een dank u… gaan we zeker niet terug….

 10. Steeds in orde ,alles vers en lekker en goede keuze’s kunnen maken … tea room is top ….
  André

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.