Superlekkere Italiaan in Oostende****

Vorige vrijdag zakten we af naar Oostende waar Sophie en Bram ons trakteerden in Enoteca del Berbene, een wijnbar en restaurant in de Madridstraat, hartje uitgaansbuurt van Oostende.Het restaurant is niet heel erg groot en heeft een open keuken waar je de forse Italiaanse kok zijn ding ziet doen. De uitbater is een Fransman die goed Nederlands praat en die je de kaart komt uitleggen aan tafel. De man is ook gefascineerd door wijn en de wijnkaart is dan ook zeer uitgebreid, een wijntje heb je reeds vanaf €25.

Naast de vaste kaart is er ook altijd een dagsuggestie, vrijdag was het ossobuco. Enoteca is neemt ook deel aan de “Met Ensor aan tafel” actie, waarbij je in verschillende deelnemende restaurants kan kiezen voor een speciaal Ensor menu.

Alle gerechten die we hebben mogen proeven waren hemels, mooie porties en lekkere smaken en geuren. Zo aten we ondermeer pasta vongole, carpaccio met truffel, ossobuco, een royaal bord antipasti van het buffet en biefstuk in reepjes gesneden met truffel en Parmezaankaas.

Als dessert at ik nog een tiramisu (moest ik toch proeven) en sloten we af met koffie. Enecota is werkelijk een topadres en misschien wel de beste Italiaan van de regio! Thanks Bram en Fietje!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.