Volta. Goed gelanceerd in Gent

Afgelopen maand is in Gent restaurant Volta geopend. Chef in de keuken is Olly Ceulenaere, een van de 3 flemish foodies naast Kobe Desramault (In de Wulf) en Jason Blanckaert (C-Jean). Zaakvoerder is Peter Vyncke die geen onbekende is in de Gentse horeca. Hij staat ook achter zaken zoals Nestor,  Klokhuys en Sparerib caffee.
Het restaurant ligt in een oud omvormingsstation in de Nieuwe Wandeling, centrum Gent. Het gebouw aan de buitenkant doet je niet meteen denken aan een restaurant, en je moet ook wat zoeken naar de ingang die wat aan de zijkant ligt. Je ziet dat ze nog maar pas open zijn, de signalisatie kan nog beter en opkuis is nog niet rond. Maar eens binnenin is alles dik in orde. Het rechthoekig interieur is heel stijlvol ingericht, blijft wel industrieel aanvoelen maar is  heel gezellig zitten. De lage verlichting, open keuken en de originele opbergruimte voor jassen is tof.
Ik was er samen met een aantal collega’s op een vrijdagmiddag gaan eten. We waren met 10 mensen, het restaurant zat vol. We kozen de lunch (25 euro), wat bestaat uit 4 hapjes vooraf en een hoofdgerecht. De hapjes staan vast, en zijn een soort van tapas. We kregen 5 porties, telkens met 2 te delen: o.a. mosselen, toast met crème van rode biet, heerlijke gekookte ham met mosterd. Heel lekker, origineel. Hoofdgerecht was een brandade van kabeljauw met gepocheerd eitje en koude witlofsalade. Lekkere smaken gecombineerd en eitje perfect lopend, in alle 10 de borden. De keuken en de bediening draait als een geoliede machine. Alles werd perfect geserveerd, wachttijden onder controle. Er loopt ook wel redelijk wat volk rond + in de keuken was ook wel een man of 5 bezig. De open keuken is tof in in te kijken.
Niet inbegrepen in de lunch was het dessertje. Er was vanille ijs, maar de meesten namen de 12 uur gegaarde appel met melkijs en hazelnoot. De appels was subliem. Ik ben geen dessert eter maar dit heeft mij ongelofelijk gesmaakt. Het ijs erbij was heel goed gecombineerd, de hazelnoot vond ik er teveel aan.
Prijs per persoon voor apero, lunch, dessert en ook wat huiswijn en water aan tafel was 36 euro. Dit was het zeker waard.
’s Avonds is er een 4 gangen (44 euro) of 5 gangen (55 euro) menu en er is ook een bar. Ik kom zeker nog terug om Volta ook ’s avonds uit te proberen.  Tof, zo’n nieuwe adres in Gent, allen daarheen!

One response to “Volta. Goed gelanceerd in Gent

  1. inderdaad een aanwinst voor Gent.
    Ook Bord’eau in de vroegere vismijn de moeite om eens te proberen.Fijne keuken ,personeel laat nog wat beginnerssteekjes vallen maar de schitterende lokatie (hier en daar nog niet volledig afgewerkt) maakt alles rond tot een tof eetadres bij in de historische kern van Gent.
    Mub’art aan het Museum van Schone Kunsten ook een aanrader voor een eerlijk geprijsde lunch ,met in de zomer (nog eventjes geduld !) een schitterend terras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.