Origineel shoppen in Chez Madame Moustache

Eind vorig jaar opende de concept store Chez Madame Moustache in de Ezelstraat in Brugge. Ik weet eigenlijk nooit echt wat ze bedoelen met een ‘concept store’, maar was er al eens gepasseerd en het zag er van buitenaf wel heel tof uit. Intussen ben ik er al 2 keer binnengestapt en 2 keer iets tof gekocht.
Hun idee is jonge ontwerpers en kunstenaars een soort platform te geven. In de winkel kan je terecht voor juweelkunst, keramiek, kledij, kunstfotografie, vintage design, postkaartjes, interieurspullen, keukengerief. Elke maand is er ook een kunstenaar die de ruimte kan gebruiken als expositieruimte, waar de werken dan ook kunnen bekeken en gekocht worden. Momenteel is het John Hinderycks die aan de muur hangt. Achteraan is de zaak is er een gezellig salonnetje waar je iets kan drinken. Het is er heel rustig zitten, je leest er de krant of kijkt wat in boekjes die er liggen.
De 2 uitbaatsers Sabine en Yasmine zeggen op hun site dat je er komt om iets origineels te vinden/kopen, wat je op een ander niet vindt en hun winkel dekt die lading wel.
Ik was vooral te vinden voor het keukengerief van House Doctor. Heel mooie theeglaasjes, koffiemokken. Ik kocht een origineel ideetje, gelijk een broodplankje met klip bovenaan die je kan ophangen en waar je boodschappenlijstje of iets anders kan op vastmaken. Prijs was 9 euro. Daarnaast was ik ook te vinden voor een ketting met steentjes in blauwtinten en metaal van Ann van Loocke (40 euro). Een jonge kunstenares die keramiek en glasjuwelen maakt uit Varsenare. Heel leuk dat ik bij de ketting ook haar visitekaartje meekreeg. Geeft je ketting wel een heel persoonlijk karakter zo.
Zeker een bezoekje waard, ze gaan mij er nog veel zien. Om wat rond de snuisteren, misschien te kopen en nu en dan eens een koffietje te komen drinken.

Meer info op www.chezmadamemoustache.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.