Lekker ontbijten in salon la Brioche

Juist naast de gekende bakkerij “De Brioche” langs de Koolkerksesteenweg opende een tijdje geleden “salon la brioche”, waar je terecht kan voor ontbijt, lunch en tearoom. De zaak is rustiek ingericht met overwegend bruine tinten, een grote open haard en parket. Kaarsen, tafels, verweerde stoelen en nogal bombastische klassieke muziek  dragen bij tot die sfeer. De ruimte is niet overdadig bezet met tafels en stoelen, er is bewust gekozen voor een open interieur die rust brengt.

Op de ontbijtkaart staan twee formules maar je kan er ook voor kiezen om zelf een ontbijtje samen te stellen. Wij kozen voor het ontbijt van €11.95 en kregen daarvoor een hele tafel vol. Per persoon was er een sneetje stokbrood, een broodje, boterkoek, ham, kaas, confituur, verse yoghurt, vers fruitsap en koffie. Alles was vers en mooi verzorgd, het fruitsap was vers geperst en in een wijnglas geschonken. Kaas en hesp waren van een goede kwaliteit en de yoghurt mooi gepresenteerd met een braambes en een coulis onderaan. Kortom een heerlijk ontbijt!

Over de middag kan je er terecht voor een slaatje, croque monsieur of een pasta en in de namiddag voor een pannekoek, wafel of gebakje met een koffie of thee. Na verloop van tijd zou je er ook terecht kunnen voor een dagschotel.

De bediening moet zijn draai nog een beetje vinden en ook in de keuken was een bestelling van een andere tafel niet goed doorgekomen met als resultaat dat het ei en het spek koud waren toen ze opgediend werden. Jammer maar het kan gebeuren als je pas geopend bent.

Twee gelijkaardige zaken (een eindje verder is Cappuccino) op een korte afstand van elkaar in deze buurt moet ook wel spannend zijn.

7 responses to “Lekker ontbijten in salon la Brioche

 1. Filip, deze morgen zijn we dan toch ook eens naar Capuccino geweest. We namen allen het vadertjesdagontbijt. We kregen voor 15€ een glaasje cava, vers fruitsap, een pistolet en stuk bruin stokbrood en een ontbijtkoek (croissant, chocoladekoek of ronde suisse), een eitje (gekookt of spiegel), hesp en kaas, confituur, honing, choco, speculoospasta, een klein glaasje met vers fruit en een kannetje koffie. Alles was zeer vers en lekker. Wat het interieur betreft waren we een klein beetje ontgoocheld. Op de website ziet het er gezelliger uit dan in werkelijkheid. We hebben dit echter niet aan ons hart laten komen en zeer smakelijk gegeten. We besloten dat we een volgende keer toch voor … “La Brioche” zouden kiezen en dan vooral omwille van de sfeer, het interieur en de grotere keuze aan broodjes. Barbara

 2. Kies vooral niet voor La Brioche! ten eerste is de kans groot dat je met honger naar huis gaat (wij hadden gereserveerd maar de zaak bleek gesloten), en toen we in de bakkerij uitleg gingen vragen, deed de bazin alsof ze niets hoorde en liet de jobstudenten de kolen uit het vuur halen. Ik ben geen klant van een zaak die klanten en personeel zo behandelt

 3. inderdaad kies niet voor la brioche !! gesloten geweest met de feestdagen omdat ze geen personeel hebben zogezegd !! gaan terug open gaan half januari !! eind februari nog altijd niet open !! mijn 2 zoontjes kregen van hun grootouders elk een waardebon voor een luxe ontbijt ter waarde van 42 euro stuk voor 2 personen . komt dus neer op 84 euro voor 2 waardebons en goed voor 4 personen !! uitleg gaan vragen in de bakkerij er naast . beloven dan voor zo vlug mogelijk telefonisch contact op te nemen !! nog altijd gebeurd er niks !! dan 2x ter plaatse uitleg gaan vragen in de bakkerij zelf bij de verantwoordelijke !! gaan morgen 24/02/2013 zogezegd weer contact openemen !! zijn benieuwd !! wij willen voor de kids graag hun geld terug voor de zaak failliet gaat !!! wat dit is iets raars ….

 4. Lekker ontbijten met de beste pistolets van heel Brugge, alleen zou het nog iets gezelliger aangekleed mogen worden en de deur vermaakt ( want ze springt telkens open ) Maar een super adresje om de zondag te ontbijten !

 5. Wij waren deze morgen te gast bij La Brioche, Wij vonden dat heel eigenaardig wij moesten onze ontbijt bon niet tonen bij aankomst. Je mag dat tonen bij de afrekening zij de bediende. Ik vroeg mij af hoe zij dan kon weten welk ontbijt wij hadden. Wij kregen van onze kdn een luxe ontbijt. Als ik nu zie op de site kregen wij een gewoon ontbijt. Ik vraag mij af wat een luxe ontbijt inhoud?? Ik vind het zeer jammer dat zulke praktijken toegepast worden. Niet voor herhaling vatbaar. Ik krijg graag aangeboden
  waarvoor betaald werd. De koeken waren wel heerlijk van smaak. Maar eens aan de tafel komen en vragen wenst u nog iets of moet er nog koffie zijn kon er ook niet vanaf. Jammer voor zo een mooie zaak..

 6. Oeioei al deze negatieve reacties…
  Daar verschiet ik van, want ik ben daar al twee keer gaan ontbijten en was telkens suuuuuuper tevreden van de overheerlijke zelfgemaakte boterkoeken, pistolets e.d. Ambachtelijke confituur, lekke yoghurt met heerlijke bessenconfijt, vers fruitsap, koffie of thee. Super gezellig interieur en s’winters brand de open haard (of was het nou een kachel?). Ook een hele vriendelijke bediening.

  Ik zeg het heel graag als ik tevreden ben, en mocht ik niet tevreden zijn zou ik het ook zeggen.

  Ik zal je nog meer vertellen, komend weekend gaan we er nog es 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.