De Proeverie, wie zoet is krijgt lekkers…

De Proeverie is een tea room gelegen in de drukke Katelijnestraat, met lekkere en zelfgemaakte gebakjes en cakes. Het is er meestal gezellig druk, je krijgt door de vriendelijke dienster een plaatsje aangewezen in het voorste of achtergelegen gedeelte van de zaak. Veelal staan er al een paar mensen te likkebaarden aan het uitstalraam want daar staan de cupcakes in vele kleuren een zoete honger op te wekken. Eenmaal binnen staan er op de kaart nog andere lekkernijen zoals Javanais, Miserable, Merveilleux… Je kan er ook terecht voor een ruim aanbod koffies en thee. Dé absolute specialiteit is de chocolademelk, maar die ga ik een andere keer moeten proeven!

Marieke koos voor een cupcake met chocolade, ik voor mijn absolute favoriet, de Javanais. Het gebakje werd opgediend op een vierkant bordje met een beetje caramel- en créme anglaisesaus, partjes vers fruit en verse slagroom, heel erg verzorgd. Ook de cupcake was lekker. Bij mijn koffie was er een bordje met een praline en een paar chocolaatjes en ook verse slagroom.

Toen we er zaten te genieten van ons vieruurtje was het een komen en gaan van toeristen, de bediening is vriendelijk en erg vlot. Alle chocolade komt van Chocolatier Sukerbuyc, De Proeverie is immers het verlengde van deze familiale chocladewinkel.

Het is een verademing om in deze toch zo toeristische buurt niet in een zaak binnen te vallen die er op uit is om de klanten te bedotten met smakeloze taarten of cakes. De Proeverie is een tea room waar je weliswaar betaald voor wat je eet maar daar ongelooflijk lekkere dingen voor in de plaats krijgt, en met de glimlach!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.