Lekkere lunch in Merveilleux***

Gisterenmiddag gingen we naar Merveilleux, gelegen aan de Muntpoort, een klein zijstraatje van de Geldmuntstraat. Je kan er dagelijks, behalve op zon- en feestdagen langslopen voor een ontbijt, lunch of dessertje. De zaak wordt opengehouden door de voormalige eigenaars van sorbetiére De Medici en Tante Marie in Damme. Er is een open keuken en in de toonbank liggen de gebakjes op je te wachten.

Op de kaart staan verschillende lunchgerechten zoals salades en pasta’s of een keuze uit drie hartige hapjes zoals een garnaalkroket en geitekaasje. Als suggestie was er gisteren ook nog vissoep.

Wij kozen voor de Indische rode curry met rijst en kip. We kregen een mooi diep bord met veel stukjes kip, een pittige curry en verse groentjes. De rijst werd apart geserveerd. Ook kregen we nog een mandje met versgebakken broodjes. Het smaakte ons heel erg.

Als afsluiter dronken we nog een koffie en een lekkere thee (er is een grote keuze) daarbij at ik ook nog een lekkere en smeuïge Javannais  en Annemieke een citroentaartje. De bodem van het taartje had een te dikke bodem en zo was er weinig plaats over voor de vulling, een beetje een tegenvaller.

Merveilleux is een aanrader, je krijgt verse huisgemaakte produkten en de bediening is stijlvol. Daar hangt ook een prijskaartje aan vast natuurlijk. We betaalden €64 voor onze curry, twee glaasjes cava, koffie, thee en gebak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.