Daar is de lente, daar is de zon…

Het staat waarschijnlijk in ieder boek over Brugge maar het blijft toch een mooi schouwspel, de bloeiende narcissen in het Begijnhof. De bloemen kondigen de lente aan en wanneer er dan nog een stralend blauwe hemel is, dan komen ze volledig tot hun recht.

Leuk om te weten is misschien ook dat de begijnen in het begin van de 20ste eeuw dan wel verdwenen zijn maar dat er nu nog altijd een gemeenschap van Benedictinessen woont. Deze twintig zusters van verschillende nationaliteiten komen verschillende keren per dag naar de kerk voor het koorgebed, daarvoor stappen ze door de paaslelies  en maken zo het plaatje compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.