Bord’eau, lekker eten in de Oude Vismijn***

Afgelopen weekend zijn we met vrienden gaan eten in brasserie Bord’eau. Het is een ruime zaak, gevestigd in de voormalige vismijn van Gent met zicht op de Leie. Het interieur is modern met mooie lichtelementen en grote glaspartijen. De zaal zelf is opgedeeld in een hoger en lagergelegen deel zodat je niet het gevoel hebt dat je in een hangar zit.

De ingang en de omgeving van de Oude Vismijn zijn nog niet volledig afgewerkt zodat het een beetje zoeken is om het restaurant te vinden

We dronken een aperitief aan de bar en zagen de zaal goed vollopen, dit is duidelijk een populaire plek in Gent. Daarna werden we naar onze tafel begeleid en kregen we de kaart. Daarop staan veel visgerechten maar ook een paar vlees- en vegetarische schotels. Er is ook een menu die aantrekkelijk is geprijsd (€35) en bestaat uit gerookte zalm met Griekse yoghurt, kabeljauw met karnemelkpuree en spinazie en als afsluiter een parfait van passievrucht, cocosijs en citroengras.

We kozen unaniem voor het menu en kregen een lekkere zalm op een ronde toast met in het midden wat yoghurt en een paar schijfjes radijs. Mooi verzorgd en gepresenteerd op het bord.

Het hoofdgerecht was van hetzelfde kaliber met een stukje kabeljauw die op de spinazie lag met ernaast een streep van de karnemelkpuree. Lekker van smaak maar de portie was een beetje aan de kleine kant.

Het dessert volgde redelijk snel en bestond uit een sneetje parfait van passievrucht en mango, ernaast een bolletje cocosijs en een espuma van citroengras (beetje weinig smaak). Na het afruimen van het dessert zaten we nog wat na te praten totdat de bediening opnieuw bestek op tafel legde en we plots nog een dessert kregen met de excuses voor het lange wachten… We hebben het braaf opgegeten 😉 Om af te sluiten dronken we nog koffie en thee met madeleines.

Bord’eau heeft een super ligging en je kan er lekker eten maar door de grootte van de zaak krijg je al gauw het gevoel dat er en masse gekookt wordt en dat de bediening soms niet goed kan volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.