Uit goede bron, Brugge in het begin…

Sinds begin april loopt in het Bruggemuseum Gruuthuse de tijdelijke tentoonstelling “Uit goede bron”. Op de bovenverdieping vind je een antwoord op de vragen hoe Brugge er uit zag voor de 9de eeuw. Was er een Romeinse nederzetting of vochten de Vikingen er veldslagen uit? Het is een overzichtelijke tentoonstelling met mooie animatiefilmpjes die je meevoeren naar de ijstijd, bronstijd of het ijzeren tijdperk. Ook voorwerpen die tijdens opgravingen werden gevonden kan je hier bekijken.
Zelfs een stuk van een Romeins schip kan je er bewonderen! Maquettes en oude geschriften met de eerste vermeldingen van Brugge maken het compleet.
Heel leuk en eens interessant om te bekijken allemaal, want we weten eigenlijk allemaal te weinig over de stad waar we in leven, werken en wonen. Bovendien kan je ook de rest van het museum eens bekijken met de bidtribune van de Heren van Gruuthuse en de guillotine, religieuze voorwerpen en wandtapijten.

De tentoonstelling “Uit goede bron” loopt nog tot  16 oktober en is alle dagen open, behalve op maandag. Toegang voor inwoners van Brugge is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.