Een gepeperd ontbijt!

Een stralende zon, een zondagochtend en we trokken naar het Kempinski hotel om te ontbijten. Het hotel is ondergebracht in een indrukwekkend gebouw, het vroegere paleis van de Bourgondische vorsten. Het is ook het enige vijfsterrenhotel van de stad.  De ontbijtzaal is ondergebracht in een zijvleugel en je hebt er uitzicht op de binnenkoer. De inrichting is klassiek en chique zoals het bij een hotel van dit niveau wel zal moeten zijn.

We kregen een tafel en mochten met de hotelgasten aanschuiven aan het buffet. In een grote kast staan mandjes met verschillende broodjes, croissants, boterkoekjes en kleine fruittaartjes. Er is ook een ruime keuze aan confituren en brood waar je zelf kan van snijden.
In het midden een grote ronde tafel met verschillende soorten fruitsap en vers fruit, in de ruimte er naast is het buffet met gerookte zalm, heilbot en forel. Verschillende soorten vlees en charcuterie, de ham was van lage kwaliteit, schouderham met weinig smaak.
Je kon ook kiezen voor roerei al dan niet met spek, worstjes, champignons en tomaat. Voor diegenen die het met een stuk minder calorieën wilden doen was er een uitgebreide keuze aan granen, muesli en yoghurt. Apart stonden er ook nog yoghurtdrankjes.

Een uitgebreide keuze dus en je bent wel een tijdje zoet met alles te proeven. Het was ook allemaal lekker maar hier en daar waren er toch wel een paar kleinigheden die beter zouden kunnen. De ham was dus geen vijf sterren waard, op de koffiekoppen zaten bruine vegen, misschien door het niet goed afdrogen of het langdurig gebruik. De chocopasta waren unidoses van Nutella. Muggenziften misschien maar voor die prijs mocht het wel anders zijn.

We betaalden voor ons festijn €31 per persoon en dat is toch een hoog bedrag. Oké het is een vijfsterrenhotel maar ons roerei moesten we ook uit een warmhoudbak gaan scheppen, het werd niet voor ons klaargemaakt en dat krijg je dan wel in sommige andere hotels met een lagere quotering en de confituren en de choco waren niet artisanaal. Dat zou je toch mogen verwachten.

Hoe dan ook het was lekker en de bediening vriendelijk en we keren eens terug op een middag om van de driegangenlunch voor €39 te proeven, iets duurder dan het ontbijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.