Lekker eten in Manuscript***

Na een wat duur uitgevallen ontbijt gingen we op een zaterdagavond nog eens terug naar restaurant Manuscript van het Kempinskihotel. Onlangs kwam daar een nieuwe chef aan het roer staan van de keuken. Jo Nelissen, van restaurant Saint Amour staat nu voor de opdracht om de keuken een nieuwe drive te geven, wij vonden het in ieder geval lekker… Naast de kaart vind je ook een lekker viergangenmenu voor €55 en €80 met wijn en koffie inbegrepen. Over de middag kan je er ook lunchen voor €25. Dan krijg je een driegangenmenu.

Bij een glaasje sekt, exlusief gebrouwen voor Kempinski in Duitsland kregen we een tweetal kleine hapjes, een stukje gemarineerde makreel en een blokje voortreffelijke hammousse.

Als eerste voorgerecht kregen we gebakken langoustinestaartjes met venkel en kerrie, een klein gerechtje maar wel lekker. Daarna volgde een risotto van sint jacobschelpen, schuim van parmezaan en pesto. De risotto was een beetje droog en in het schuim zat  wat weinig smaak.

Als hoofdgerecht kregen we heel lekker lamsvlees met een krokant koekje van aardappel, champignons en een lekkere jus. Het dessert bestond uit een bavarois van hazelnoten en amandelijs, ook lekker.

We sloten af met koffie en lekkere snoepjes. Restaurant Manuscript is een beetje weggemoffeld in het grote vijfsterrenhotel en niet iedereen weet dat je er als niet-gast ook kan komen eten.

Het interieur is klassiek en soms wat bombastisch maar de bediening is vlot en professioneel en het eten best lekker. Ook leuk om weten is dat je bij mooi weer ook buiten in de tuin kan eten, je zit er midden in de stad maar ook midden in de rust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.