Aperohapje: auberginedip

Aubergines vind ik een moeilijke groente. Ik hou wel van de smaak, maar vind de pel wat taai en het ‘vlees’ binnenin sponsachtig. Na een aantal experimenten, kom ik op dit recept als zijnde het lekkerste wat ik ermee heb gedaan. Je kan het als dipje serveren bij bruscetta’s of broodstengels.

Ingrediënten:
1 aubergine
1 grote teen look
Takje verse tijm (of nog beter citroentijm)
sap van 1/2 citroen
2 koffielepels geitekaas (chavroux of iets gelijkaardig)
Peper
Zout

Je snijdt de aubergine in 2, strijkt die in met olijfolie en schroeit die in een hete grillpan, zodat je toch een beetje ‘grillsmaak’ erin krijgt. Je neemt de twee helften en kerft er snedes in, waarin je telkens een schijfje look steekt. Je zorgt dat de lookteen mooi verdeeld is over de 2 auberginehelften. Je legt op elke helft een paar takjes citroentijm, overgieten met wat olijfolie en zo elke helft in aluminiumfolie in de oven (200 graden, ongeveer 20 minuten).

Je neemt de auberginepakjes eruit, laat een beetje afkoelen, zodat je ze kan vastpakken en dan lepel je alle vruchtvlees uit de pel met een soeplepel. Als de aubergine gaar is, dan is alles heel zacht en gaat dit zonder moeite. Cutter dan alle vruchtvlees samen met 2 koffielepels geitekaas + citroensap. Op smaak brengen met peper en zout. Best koud serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.