Georges Seafood in Gent***

In Gent, in de Donkersteeg vind je Georges Seafood. Het is een van de oudste restaurants in Gent die al vier generaties in handen is van dezelfde familie. Ze zijn, hoe kan het anders met zo’n naam, gekend voor hun zeevruchtenschotels en visbereidingen. Binnenin is alles in de maritieme sfeer ingericht met lampen als patrijspoorten en twee grote homariums waar de kreeften wachten op wat komt…

Op de kaart staan typische gerechten met kreeft, zeevruchten en ook een paar vergeten bereidingen die vroeger op elke kaart stonden maar nu als gedateerd worden aanzien. Zo kan je er nog een garnalencocktail, en normandische tongrolletjes eten.

Wij kozen als voorgerecht voor de gebakken coquilles, gerookte wilde zalm met ajuin en de garnalencocktail. Lekker ouderwets maar met zeer veel smaak. De portie zalm was enorm met aparte potjes ajuin en peterselie. De cocquilles mooi gebakken in kastanjebruine boter, de cocktail had een overvloed aan garnalen, de saus werd ook apart geserveerd.

Voor de hoofdgerechten lieten we ons oog vallen op de Normandische tongrolletjes, je vindt het bijna nergens meer op een kaart maar hier dus wel en ze smaakten voortreffelijk. De aardappelpuree was in torentjes gespoten en gegratineerd in de oven.

We sloten af met een koffie en ik at nog een chocomousse. De bediening is heel vlot en vriendelijk ondanks de drukte, hier zijn ze wel een en ander gewoon. Zowel de Gentenaar die iets te vieren heeft als de toerist komen hier eten.

De rekening was niet min, ongeveer €70 per persoon met aperitief en wijn. Ook retro eten heeft dus zijn prijs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.