Een verjaardagsfeestje in het museum!

Het is telkens weer een opgave om origineel uit de hoek te komen wanneer je een verjaardagsfeest wil organiseren voor kinderen uit de lagere school. Meestal wordt het een speeldorp of iets bij je thuis in de tuin. Een leuk alternatief is een feestje in een van de Brugse musea.Zo’n feestje bestaat uit een rondleiding in een museum naar keuze, een knutselmoment en pannekoeken voor de genodigden. Een kroon en cadeautje voor de jarige ontbreekt uiteraard niet!

Wij trokken vorige week naar het Memlingmuseum in het Oud Sint Janshospitaal en kregen er een rondleiding van een klein uurtje waar er een beetje werd stilgestaan bij het leven van Hans Memling en trokken daarna naar het “Stenen Beertje” op de binnenplaats van Gruuthuse.

Daar stond de feesttafel te wachten en kreeg ieder kindje twee pannekoeken, een zakje snoep en twee drankjes. Nadien werd er ook nog geknipt en geplakt dat het een lieve lust was. Marieke liep de hele tijd met een kroon op haar hoofd en kreeg ook nog een mooi tekenboek.

Per kind betaal je €10 met een minimum van €70, daarvoor zijn ze twee uur zoet. Het is leuk en origineel en iedereen vond het een tof feest. Een uurtje in een museum is wel meer dan genoeg voor een tiental kindjes uit het tweede studiejaar op de vooravond van de grote vakantie… Hier vind je een lijst met de mogelijkheden, niet alle musea zijn toegankelijk voor het feestje en er is ook niet overal een knutselmoment voorzien. Best even kijken wat de doelgroep is dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.