Lunch in de Diligence, eenvoudig lekker

Vorige week gingen we over de middag lunchen in restaurant Diligence in de Hoogstraat, op de hoek met de Mallebergplaats. Het is een eenvoudig restaurant, binnenin heeft het iets weg van een bruine kroeg. Ze serveren de typisch Belgische keuken zoals steak met frietjes enz. Als lunch was er die middag tomatenroomsoep en kabeljauwhaasje met sla en frietjes en een sausje met spekjes er in.

De bediening is vlot en de klanten zijn meestal habitués die hier een paar keer per week of maand komen. Bijna iedereen werd er met zijn voornaam aangesproken.

De soep was lekker en we kregen er wat brood bij, voor het opdienen had de kok er nog een scheutje room ingedaan. De hoofdschotel was ook verzorgd met een vers slaatje, de kabeljauw was eerder droog, frietjes en mayonaise waren vers en ook de saus was lekker.

Voor de lunch betaal je ongeveer €12 en je gaat zonder honger van tafel. Leuk en gezellig adres waar je je wel op je gemak voelt en waar je spontaan verbroederd met de tafel naast je.

One response to “Lunch in de Diligence, eenvoudig lekker

  1. Verbroedert…

    Ook de lunch bij Brasserie Raymond vind ik meer dan de moeite waard!
    € 14.50 voor 2 gangen (meestal soep + hoofdgerecht, soms hoofdgerecht + dessert).
    Ook op zaterdagmiddag kan je bij Raymond terecht voor de lunch, dan betaal je echter 3 euro extra. De drankjes zijn iets duurder maar de prijs-kwaliteitsverhouding in deze zaak is zeker top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.