Lekker eten in ’t Zwaantje***

Tijdens het weekend van Cactusfestival gingen we eten in restaurant ’t Zwaantje in de Gentpoortvest. Het restaurant is makkelijk te bereiken en er is aan de ring parking genoeg. ’t Zwaantje is een gezellig en romantisch restaurant met een orangerie. Overal branden er kaarsjes en verschillende buddha’s houden je volledig zen…

Moeder en dochter staan er in de zaal, terwijl de vader en de schoonzoon zich over de keuken ontfermen. Er hangt een heel gemoedelijke sfeer, je voelt je er direkt op je gemak. De bediening loopt ook erg vlot en rustig.

Op de kaart staan Belgische en Franse gerechten met een nadruk op bereidingen met ganzenlever en vlees. Nadeel is dan wel dat de kaart beperkt wordt wanneer je geen fan bent van deze produkten. Er is ook geen suggestiekaart.
Wij kozen voor het keuzemenu aan €40. Voor sommige gerechten betaal je wel een supplement.

Annemieke koos voor de ganzenleverterrine met chutney van abrikoos en vond het heel lekker, de portie was royaal. Ik had mijn oog laten vallen op een versgekookt babykreeftje (+€3) en dat was werkelijk super! Nog lauwwarm en sappig, perfect gekookt dus. We dronken een uitstekende Californische Bogle bij. (€30)

We kozen als hoofdgerecht allebei voor het visje van de dag, grietfilet met zuiderse groentjes, spinazie en krielaardappelen. Ook hier terug een mooi stuk vis, kraakwit. Op de zuiderse groentjes lag er een lepel bearnaisesaus en dat vonden we wat raar.

Een moëlleux van chocolade (+€2) en een grand dessert (+€4) kozen we als dessert, de moëlleux was een beetje mislukt, hij was al opengevloeid, de dame excuseerde zich er voor maar het deed niets af van de smaak, heerlijk maar een bommetje… Mijn bord bestond uit een café glacé, chocomousse, ijs en creme brulée. We sloten nog af met een koffie.

We hadden een leuke avond en hebben lekker gegeten, veel gasten zijn gewoon om te komen en worden dan ook uitbundig begroet door de gastvrouw. Een oma en opa trakteerden er hun kleindochter voor haar zesde verjaardag en dat zorgde voor een leuk tafereel. ’t Zwaantje ligt een beetje verscholen maar kent zijn vast kliënteel en die hebben geen ongelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.