Mange-tout, een gastronomische Quick****

Vorige zaterdag gingen we langs bij restaurant Mange-tout in Middelkerke. Het restaurant ligt langs de baan Oostende – Middelkerke, niet ver van de luchthaven. Midden in een commercieel centrum, tussen de Carrefour en de Colruyt bij manier van spreken vind je deze zaak, ondergebracht in een oude vestiging van de Quick. Buiten maar ook binnen zijn er nog voldoende herkenningspunten. Zo kan je, wanneer je de parking oprijdt, nog de richting van de drive-inn volgen. Binnen is er een strak interieur met donkere tinten, maar de vloer is nog dezelfde gebleven net als de tegeltjes aan de keukenwand en in de toiletten. Speciaal en een leuke knipoog maar niet altijd passend met de tafels, stoelen en tapijten die er nu zijn.

Er is een beperkte kaart en twee menu’s. Op de kaart vind je de meeste gerechten van de menu’s terug. Een scherp geprijsd driegangenmenu droeg onze voorkeur weg. Je betaald €40 voor driegangen, met wijn betaal je €15 meer, wil je kaas in plaats van een dessert dan betaal je nog eens €4 extra. Dit driegangenmenu wisselt meerdere keren en wij kregen haring met een venkeldressing, gebakken eend en kaas. Er is ook een kindermenu aan €20. daarvoor krijg je een garnaal of kaaskroket, kinderbiefstuk en een ijsje. Omdat Marieke niet zo’n grote eter is en ondertussen kenner van garnaalkroketten koos ze daarvoor samen met een ijsje als dessert.

Bij het aperitief, een lekkere cava werd de toon al direkt gezet met enkele fijne hapjes waaronder een stukje rilettes, haring en garnalen. Marieke kreeg bij haar vers fruitsap een apart kommetje met chips, heel attent, later kwam er ook nog een boekje met kleurplaten en potloden.
Het voorgerecht was fraai geschikt op het bord, mooie stukken zachte haring en een lekkere venkeldressing, fris en licht. Ook Mariekes bordje was mooi verzorgd met twee kroketjes, vers slaatje, superlekkere frietjes en mayonaise.
Ook het hoofdgerecht was een voltreffer, een mooi stuk eend met garnituren en als repasse kregen we een sublieme vol au vent, gemaakt van de vleugels en de poten. De aardappelmousseline er bij was al even lekker! De Californische rode wijn paste er heel goed bij.
Op het kaasbordje kwamen drie soorten kaas, elk voorzien van een andere chutney. Vooral die met tomaat was heerlijk. We dronken er nog een bijpassend glas rode wijn bij.

We aten dus voortreffelijk maar de sfeer viel een beetje tegen. We zaten er zo goed als alleen, er was enkel nog een dame aan een tafel achter ons. De bediening was vlot en professioneel en daar wringt het een beetje. Bij het voorstellen van de gerechten en de wijnen hadden we steeds het gevoel dat de vriendelijke dame een van buiten geleerd lesje aframmelde, het kwam niet spontaan over. Toen we wezen op een leuk etiket van een wijnfles antwoordde ze wel spontaan en dat gaf direkt een andere manier van omgaan met de gasten. Het is misschien een puntje of een detail waar ze zelf geen aandacht (meer) voor heeft maar bij de gasten komt het leuker over.

Mange tout is een topper ondanks zijn ietwat vreemde ligging en interieur want hier kan je meer dan lekker eten. Dat de twee chefs enkele jaren in de Hertog Jan hebben gewerkt is hier niet vreemd aan natuurlijk. Je proeft het namelijk in ieder gerecht!

2 responses to “Mange-tout, een gastronomische Quick****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.