Een copieus ontbijt in Lamusée

Vorige week, op een zeldzaam zonnige morgen gingen we ontbijten in Lamusée, gelegen in de Oud Sint jan site. Vroeger vond je op deze plaats Café Mundo maar dat was maar een kort leven beschoren. Na enkele maanden leegstand kwam daar nu dus verandering in. Het concept (en de schorten :-)) zijn nog grotendeels hetzelfde, een grote keuze aan diverse gerechten met de nadruk op Oosterse wokschotels, pasta’s en salades. Voor wie echt weinig tijd heeft is er nu ook een take out waar je broodjes en koffie kan meenemen voor onderweg.
Er is ook een (te)  grote keuze tussen verschillende ontbijtformules. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Meer dan tien verschillende ontbijten, met of zonder meergranenbroodjes, met of zonder boterkoeken…

Uit alle mogelijkheden kozen we een ontbijt met zalm en kaas en een ontbijt met twee granenbroodjes, kaas en confituur. Bij mijn ontbijt was dan wel een vers fruitsap inbegrepen bij het andere niet. De koffie kwam in een  kannetje op tafel samen met een klein advocaatje. We moesten iets langer wachten op het ontbijt zelf omdat ze door de voorraad broodjes zaten, de vriendelijke dienster kwam zich daarvoor verontschuldigen.

Ik kreeg een groot bord, voor de helft gevuld met zalm, de andere kant lag vol met nogal grote stukken brie en camembert. Ernaast kwam nog een mandje met vijf broodjes en een chocoladekoek. Confituur en boter waren voorverpakte porties. Annemieke kreeg een bordje jonge kaas en confituur. Marieke at een chocoladekoek die we apart hadden besteld.

Alles was wel lekker maar de grote porties kaas maakten het een beetje lomp, je eet zo’n portie ook niet alleen op. Hier en daar liet de bediening ook nog wel eens een steek vallen, zo lag de kaas op Mariekes bord ipv bij Annemieke en kon ik nog wel een extra bord gebruiken om mijn broodjes te smeren.

Goedkoop was het niet echt, alles samen betaalden we een kleine €40. Mijn ontbijt koste €17, dat van Annemieke €12, we bestelden apart nog twee fruitsapjes en een chocoladekoek.

Wanneer het mooi weer is zit je wel op een mooi plekje, weg van de drukte van de Maria- en Katelijnestraat en in de luwte van wat een van de oudste gebouwen van de stad is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.