Op het terras van De Tijl

Langs de Torhoutsesteenweg ligt bistro De Tijl, en lokt je op een mooie zomeravond vooral met zijn zonnig terras. Zo konden wij er ook niet aan weerstaan om eens te stoppen en een aperitiefje te drinken in de zon. Omdat we er zo goed zaten en het bijna etenstijd was besloten we er een spaghetti te eten. Op de kaart staan nog genoeg andere gerechten zoals pasta met scampi’s, salades en omeletten.  Je kan er ook een paar kleine tapas krijgen zoals een Spaans bordje dat bestaat uit chorizo, olijven en zongedroogde tomaatjes.
Leuk is ook dat de kids kunnen kiezen uit verschillende schotels in mini formaat. Spaghetti, macaroni, lasagne, croques, kaas of garnaalkroketten, ze hebben ze allemaal, maar dan in een aangepaste portie.

Marieke koos voor de croque monsieur, wij dus voor de tagliatelli maison, gegratineerd met 3 kaassoorten.
De croque was wat aan de dunne kant met een sneetje ham en sneetje kaas en een beetje droog, op het bord lag een mooi slaatje, ketchup en mayonaise, enkele aardbeien en een beetje meloen die er eigenlijk niet bij hoorden.

Onze tagliatelli werd opgediend in een vuurvaste schotel en was rijkelijk met kaas belegd en gegratineerd, eigenlijk een beetje van het goede teveel. We konden nog de korst van een tweetal stukken camembert of brie in de gratin terugvinden. De saus was vers gemaakt met nogal grote stukken vlees erin. Door de grote hoeveelheid kaas was het gerecht overdreven zwaar en waarschijnlijk de nachtmerrie van iedere Sonja Kimpen 😉

Bij dit alles dronken we blonde Tongerlo, Pepsi en Pepsi max en betaalden we een goeie €40.
Bistro Tijl is een leuke plaats voor een aperitief, een etentje met de kinderen ofeen pintje met vrienden na het werk. Over het eten zou je kunnen zeggen dat minder soms meer is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.