Gentile, lekker Italiaans!****

Een tijdje terug schreven we in artikeltje over een verborgen Italiaan in Brugge. Het hotel Jacobs is ondertussen overgelaten en de vorige eigenaar is nu terug te vinden in restaurant Gentile in de Wulfhagestraat, een zijstraat van de Noordzandstraat. Zo verborgen is hij dus niet meer maar hij is nog altijd even lekker!

Op de kaart staan niet alleen Italiaanse gerechten zoals kalfsvlees Milanese, tagliatelle met scampi, ravioli met scampi en Madras curry, verse pasta met zomertruffel of ravioli met ricotta en spinazie maar je kan er ook eendenborst, tongetjes of zeebaars bestellen. Onder de voorgerechten vind je onder meer garnaal- en kaaskroketten en carpaccio van sint jacobsvruchten.

In het interieur van wat vroeger restaurant L’ intermede was geniet je van wat de kleine vinnige Siciliaan klaarmaakt en zelf aan tafel komt brengen. Soms komt zijn vrouw helpen maar gisteren was hij helemaal alleen om een zestal tafels te bedienen én te koken. Hij doet het echter feilloos. Met een grapje en een kwinkslag zorgt hij er voor dat niemand het erg vindt om een beetje langer te moeten wachten.

Bij een glas lekkere prosecco kregen we een sneetje Italiaanse ham en broodjes. We kozen er ondertussen voor om een Parmezaans kroketje te delen en als hoofdgerecht ging Annemieke voor de ravioli met ricotta en spinazie en ik voor de pasta met zomertruffel. We dronken er een glaasje rode huiswijn bij die royaal werd ingeschonken.

We kregen een mooi bord met elk een kaaskroket op,  gefrituurde peterselie en een partje citroen. Eenvoudig maar lekker van smaak.

In een diep bord werd de pasta geserveerd die vergezeld was van een bouillon waar de truffelaromas al naar boven kwamen. Over de pasta werd dan aan tafel nog eens overdadig veel truffel geschaafd. De smaak en de geur was overweldigend en het smaakte echt heel goed. Ook de ravioli van Annemieke was top en overgoten met een licht getomateerde saus.

Als dessert koos ik voor de limoncellotaart, een mooi stuk citroentaart die aan tafel dan nog eens werd overgoten met de Italiaanse likeur. Bij de koffie met rotsjes kregen we elk nog een grappa.

Gentile, genoemd naar de familienaam van de chef, is een zeer lekker restaurant met schappelijke prijzen. Wij betaalden €87 voor onze maaltijd waaronder de truffelpasta. Let niet teveel op de details wat de bediening betreft maar geniet van de gerechten die de chef je voorschotelt en bewonder hem wanneer hij in zijn eentje een restaurant runt!

Gentile
Wulfhagestraat 3
8000 Brugge
050/33 39 41

4 responses to “Gentile, lekker Italiaans!****

  1. Wij als fan van Brugse Vertellementjes en overtuigde italofielen dus naar Gentile. Vreemd, dachten we, Zeebrugse garnaalkroketten in een Italiaans restaurant en een menukaart in het Nederlands, Frans en Engels, maar niet in het Italiaans. Niet muggenziften, besloten we. Bij de prosecco kwamen een droog sneetje bresaola (geen sprietje rucola, geen kruimeltje parmigiano, geen druppel olijfolie) en smakeloze voorgebakken broodjes. Bovendien haalde de dienster geen zes glazen uit de fles, dus opende ze ongevraagd een tweede prosecco. Het bleek haar eerste werkdag bij Gentile en ook dat beginnersfoutje zagen we door de vingers. De voorgerechten (carpaccio en parmigiana di melanzane) waren ok, maar ook niet meer dan dat. En toen kwam ons hoofdgerecht: verse ravioli gevuld met spinazie in een botersaus met salie. Zo stond het toch op de kaart… Maar zonder enige mededeling van de chef kwam de ravioli op het bord in een soort tomatenroomsaus en bleek de vulling een versie van Iglo-spinazie-in-de-room. En het ging van kwaad naar erger: toen we de onderste ravioli bereikt hadden, bleken die zwartgeblakerd en dus oneetbaar. Geen enkele kok die naam waardig laat een aangebrand gerecht zijn keuken uit gaan ! Gentile excuseerde zich uitvoerig, maar toen was onze stemming al onder het vriespunt gezakt. Dat we onze hoofdgerechten niet hoefden te betalen, verguldde de pil enigszins. Jammer van ons geld, jammer van onze avond, jammer voor Gentile, maar hier komen we niet meer terug!

  2. Veel geld betaald voor een magere tagliatelli vongole, teramizu, glaasje wijn en prosecco =38 euro per persoon … Te mijden

  3. Als echte Italiaanse ben ik met mijn gezin daar gaan eten en het was héérlijk! Een echte Italiaanse kok en Italiaanse gerechten zoals het hoort. Niet al te duur en de eigenaar was supervriendelijk. Zeer goede service, hier kom ik zeker terug!

  4. Chapeau voor die man dat hij de zaak alleen runt! Excellente service en heel lekker eten. Voor kenners is dit een plaats met een rijk assortiment van smaken in de mond. Heel vriendelijke man, voldoende keuzes, écht Italiaans en goede prijzen. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.