Lekker eten in ’t Oud Handbogenhof***

In de wijk Sint Gillis vind je niet ver van de kerk ’t Oud Handbogenhof. Wat vroeger een café was met feestzaal is nu al een tijdje een restaurant die enkel ’s avonds open is en op zondagmiddag. Het ligt wat verscholen en buiten het toeristisch circuit maar het is er wel lekker en je zit in het decor van een oude kroeg. De houten balken en dito plafond, spreuken en oude voorwerpen aan de muur zorgen voor een leuke sfeer. Heel erg groot is het niet en kort nadat wij er binnen kwamen waren eigenlijk alle tafels al volzet. Enkele vermeldingen op Tripadvisor en in gidsen trekken blijkbaar toeristen er naar toe.
Op de kaart staan typisch Vlaamse gerechten zoals stoofvlees, steak en mosselen. Er zijn een tweetal zeer gunstig geprijsde menu’s voor € 25 en € 30. Je kan er ook terecht om gewoon een spaghetti of een croque te eten. De sfeer is erg informeel, de dame in de zaal trekt zich goed uit de slag terwijl haar man in de keuken staat. Overdag baat het koppel hotel De Pauw uit, juist om de hoek.

Wij kozen voor het menu van € 25 en konden kiezen uit kaaskroketten of vispastei als voorgerecht, duo van zalm en kabeljauw of stoverij als hoofdgerecht. Als dessert was er chocolademousse of koffie.
We aten allebei de kaaskroketten die vergezeld waren van een slaatje bestaande uit scheutjes en gestoomde broccoli en bloemkool. De kroketten waren niet zelfgemaakt maar lekker en goed gebakken. voor de hoofdgerechten gingen we elk een andere richting uit. Annemieke koos stoverij, ik de vis. Allebei kregen we een mooie portie. Het stoofvlees was erg zacht en lekker van smaak, het vlees was absoluut niet vettig. Mijn twee mooie stukjes vis lagen bovenop de pasta met zuiderse groentjes, een lekkere ratatouille.
Ik koos tenslotte nog voor de chocomousse die ook niet zelfgemaakt was en dat proef je bijna altijd… We sloten af met de koffie. Bij het eten dronken we een kwartje rood en wit van het huis die best lekker was.
De rekening bedroeg ongeveer € 70, er werd € 1 aangerekend voor de mayonaise, het had klantvriendelijker geweest om die er gewoon bij te serveren, zo veel kost dat nu ook niet.

We hadden lekker gegeten en noteren ’t Oud Handbogenhof  in ons boekje om nog eens terug te komen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.