Druk bezocht, De Bottelier

Eindelijk eens gelukt om De Bottelier te bezoeken. Dit is een restaurant in de Sint-jacobsstraat (net aan het bruggetje, einde Ezelstraat) die zeer druk bezet is. Als je er gewoon langs passeert en vraagt of er nog plaats is, dan is het 9 op de 10 keer volzet. Dus ruim op voorhand reserveren is de boodschap.
Het interieur is super gezellig, in 2 etages en het staat er vol met klokken in allerlei stijlen en uitvoeringen. Wij (3 kookvriendinnen en ikzelf) hadden er afgesproken op een dinsdagavond. We gingen niet direct voor een uitgebreide diner. We namen elk een aperitief en hoofdgerecht, toevallig alle 4 hetzelfde: Linguine met kip, rode paprika, mange-tout en feta. Er was wat schrik dat het overgoten ging zijn met een roomsaus, en daardoor nogal zwaar op de maag. Maar dat bleek niet zo te zijn. Het was een lekker licht en verzorgd gerecht, perfect gedoseerd, zoals we het graag wilden hebben. We namen er een flesje huiswijn bij. Nadien dronken we nog een koffie/theetje. Rekening kwam op nog geen 25 euro de man. Zeker voor herhaling vatbaar.

Op de kaart vind je een uitgebreid aanbod aan vis en vleesgerechten, vegetarisch, slaatjes, pasta. Voor- en hoofdgerechten. Kan me niet inbeelden dat je hier niet iets zou vinden wat je zou lusten. Bediening is heel vlot, hoewel die maar in handen is van 1 man. Over de middag is er ook een lunch, waar je voor 10 euro een soep en hoofdgerecht kan eten. Reserveren is ook hier de boodschap.

Kortom, ideaal adresje voor een etentje tussendoor. Het is niet de meest hoogstaande culinaire keuken, maar wel lekker, heel goeie prijs-kwaliteit verhouding en super gezellig om een avond door te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.