Eethuis Pieter in Roeselare

Om het eindejaar te vieren en onze jaarplannen af te sluiten zijn we met mijn werk gaan eten in Eethuis Pieter. Een van de collega’s is onlangs naar Roeselare verhuisd en nam ons mee op sleeptouw.  Het restaurant ligt pal in het centrum, mooi verzorgd interieur. Gezien we met een groep van 10 personen waren zaten we apart in een mooi zaaltje. De kok zelf kwam de keuzemenu voorstellen, een 3 gangenmenu met telkens 2 keuzes per gerecht. Prijs is 40 euro. De meesten namen de coquilles als voorgerecht, hertekalf als hoofdgerecht en dessert was een trio van ijs, creme brulee en chocomousse. Coquilles waren heel lekker gebakken. Het hertekalf was heerlijk mals, met verse kroketjes geserveerd en nog extra een stoofpotje van hert als bijgerecht. Ik eet heel graag vlees, maar een kleine portie. Dit is de ruimste portie vlees die ik ooit op mijn bord kreeg, jammer dat ik geen courage meer had voor het stoofpotje, want het rook heerlijk. Dessert vond ik iets minder, weinig smaak, eerder klassiek dessert. Maar gezien zeer ruime portie en heel lekkere bereidingen, de prijs van 40 euro waard als menu.

Qua bediening niets aan te merken, heel vlot, vriendelijk. Ik vond dat er iets mis was met de witte wijn, en die werd meteen vervangen. In een aperitiefhoek werd gerookt (niet zo reglementair, denk ik), toen we er een opmerking over maakten werd de ruimte meteen afgesloten.

Al bij al heel lekker, aanrader voor grote eters? Tof adresje om uit te proberen in Roeselare.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.