Lekker lunchen in Phare de Vie

Een tijdje geleden opende Phare de Vie aan de Canadasquare, op de splitsing van de Torhoutse en Gistelsesteenweg. De ligging is super, een parkeerplaatsje vind je wel ergens in een van de zijstraten of op de parking aan de Magdalenazaal die je via de Torhoutsesteenweg kan bereiken. Je kan er elke dag terecht, behalve op zon- en feestdagen van 9u tot 18u.

In de ochtend kan je er ontbijten, ’s middags lunchen of een kopje koffie met iets zoets eten. Wij gingen er lunchen en waren erg tevreden. Er is veel aandacht besteed aan het interieur, alles is piekfijn in orde met eiken vloeren, deuren en lambrisering. Je kan er knus tussen de kussens zitten of aan de lange tafel in het midden van de zaal. Ook op de bovenverdieping vind je een gelijkaardige indeling.

Op de kaart staan verschillende pastabereidingen, salades of quiches. Wij kozen bij een glaasje cava een bordje pata negra ham. Heel lekker van smaak, een beetje jammer wel dat er schilfers parmezaanse kaas over gestrooid waren, het nam een beetje de smaak van de ham weg. De ham wordt wel vers afgesneden op een retro vleessnijmachine. 

Voor de lunch kozen we allebei een pasta, Marieke een quiche. Annemieke kreeg een mooi bord pasta met pikante kippereepjes of filet van gereepte kip zoals het een beetje grappig op de kaart staat. Ik kreeg zes reuze raviolis, in de oven gegaarde kerstomaatjes, rucola en parmezaan. Apart kwam er nog een vers en fris slaatje. De quiche van Marieke was met spekjes en een slaatje en viel ook zeer in de smaak. Bij de gerechtjes dronken we een half flesje rode wijn die er goed bij paste.

We sloten af met een koffie en betaalden € 86 voor deze lunch, niet echt goedkoop maar we kregen wel waar voor ons geld, hoewel de zaak zo goed als vol zat hebben we niet lang hoeven te wachten en verliep de bediening vrij vlot. Terwijl je zit te eten kan je ook eens goed de ogen de kost geven want verschillende interieurspulletjes kan je gewoon kopen, zo gingen wij naar huis met een setje geurstokjes… Waar een lunch  allemaal niet goed voor kan zijn!

 

3 responses to “Lekker lunchen in Phare de Vie

  1. Dinsdag zijn we er geweest, lekkere pasta gegeten, ruime porties en frisse salade erbij. Vlotte bediening.

  2. Een prachtige zaak, vlot en zeer goed bediend. Ik zal er binnenkort zeker eens gaan lunchen. Was nu enkel voor de koffie die trouwens heel lekker was.

  3. Heel mooi adresje. Alleen jammer dat ze ondertussen gestopt zijn met ontbijt-service. Je kan er nu alleen nog ’s middags eten wat ik wel heel erg beperkt vind. Ook ’s avonds blijft de zaak gesloten na 18u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.