Lekkere gerechtjes in ’t Jong Gerecht

Vorige week zakten we af naar ’t Jong Gerecht in de Langestraat. Ze zijn nog niet zo lang bezig en het restaurant wordt uitgebaat door drie jonge mensen. Ze hebben hun ervaring opgedaan tijdens hun stages en staan nu dus op eigen benen.

Het interieur is vrij strak gehouden met een grote foto van de drie achter de bar en enkel kleinere foto’s langs de muur. Op de kaart staat één menu, de gerechten van de menu kunnen ook afzonderlijk besteld worden.Het menu kan telkens in een drie of viergangenversie worden gekozen, ’s middags is er ook een lunch.
Als aperitief kozen we voor een glaasje champagne van het huis, die kwam in het glas aan tafel, de fles werd meegebracht om duiding te geven. Ik had liever gezien dat de champagne ook daadwerkelijk aan tafel werd uitgeschonken…

Bij ons glaasje kregen we enkele lekkere amuses, zoals rode biet met rundsvlees en een tempura van vis met een fris sausje. Er kwam ook een mandje met vers brood op tafel en vijf (!) soorten zout en peper met hun herkomst erbij. Zo was er onder andere piramidezout uit Egypte…

Als eerste voorgerecht kwam er een super stuk gerookte paling met pastinaak en een heerlijk lepeltje ijs van zuring, dit was echt een top gerechtje!

Daarna volgde een stukje buikspek met zuurkool en lapsan sauchong (een zwarte thee), dit kon ons minder bekoren, de smaken waren niet echt aanwezig, eerder vlak en een beetje in contrast met ons vorig bordje.

Als hoofdgerecht kregen we enkele sneetjes perfect gebakken wilde eend met spruitjes, jus en amandelkroketjes. Hier kregen we wel weer de lekkere en uitgesproken smaken en mooi geschikt op het bord.

De wijnen die bij de gerechten geschonken werden waren zeer lekker en pasten er uitstekend bij.

Als laatste gang was er keuze tussen dessert of kaas, wij kozen voor de kaas en kregen een verzorgd bordje, extra brood en een compote van pruimen.

Bij de koffie werden er vijf soorten suiker op tafel gezet en kregen we naast de snoepjes die al op tafel stonden nog een lekker chocolaatje op een stokje. De chef kwam nog eens langs om te vragen of alles in orde was. Alles samen betaalden we ongeveer 85€ per persoon.

’t Jong Gerecht legt de lat hoog, voor zichzelf en wil hun gasten gerechten aanbieden die mee kunnen op een hoger niveau. Ik kon me niet van de indruk ontdoen dat het er soms een beetje over is. Voor mij hoeven er geen vijf soorten zout en suiker op tafel te komen, de glazen moeten ook niet door een gehandschoende ober op tafel worden gezet, ik vind het heus niet erg als er een vingerafdruk op de steel van mijn glas staat…

De kunst is, denk ik, om ergens een middenweg te vinden tussen wat je de gasten wil aanbieden en hoe je hen dat wil aanbieden. Wij hadden lekker gegeten en een leuke avond gehad!

 

3 responses to “Lekkere gerechtjes in ’t Jong Gerecht

  1. Wij zijn vrijdag naar ’t jong gerecht geweest. Heel erg jammer dat ze daar enorm last hebben van een “putjesgeur” bij regenweer. Het stoort enorm.

  2. Wij zijn vorig jaar in december geweest naar het Jong Gerecht en dta was een serieuze tegenvaller. Zeer smaakloos en leeg interieur, onvriendelijke/afstandelijke bediening en eten dat veel te ver gezocht was en waarbij soms één of meerder ingredienten niet meer gesmaakt konden worden. Bovendien zaten we vlak aan de keuken en dus goed in de passage. Een verloren avond voor ons. Wij namen ook het menu met aperitief en aangepaste wijnen en betaalden net geen 180euro. Veel centjes als je je een hele avond hebt geergerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.