Enkele dagen naar Texel

Een aantal weken terug trokken we voor een viertal dagen naar Texel, één van de Waddeneilanden. Reken op een vier en een half uur rijden vanuit Brugge maar eenmaal op het eiland is het wel de moeite als je op zoek bent naar een plek waar je kan fietsen, wandelen, lekker eten of gewoon niets doen.  Wij logeerden bij Peek Lifestyle Lodges in Den Burg. We kregen een zeer mooie kamer met Nespressotoestel, breedbeeld tv van Loewe en internetradio, kortom piekfijn in orde. Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd en bestaat uit enkele broodjes, fruitsap, yoghurt en iets zoets. Wij betaalden € 90 per kamer, per nacht.

De kamers zijn gelegen boven het restaurant van dezelfde eigenaar, daar aten we de eerste avond een meerkeuzemenu voor € 30, met wijn € 52. Lekker eten in een modern interieur. Je kan er ook aan de kaart eten.

Den Burg is het grootste dorp van het eiland, je vindt er onder meer een bioscoop, allerhande winkeltjes, supermarkt en ruim voldoende eet en drinkgelegenheden. Voordeel van Den Burg is dat het niet zo toeristisch is als andere plaatsen die aan de kustlijn liggen zoals De Koog.

Leuk wandelen is het ook in Den Hoorn met een klein Protestants kerkje, oude huisjes en zelfs een sterrenrestaurant Bij Jef. Lekker lamsvlees koop je ook in Den Hoorn bij Goënga, ze verpakken alles vacuüm zodat je het zonder problemen mee naar huis kan nemen. De lamsfilet was super!

In Oudeschild vind je de Oude Vismarkt, een mooie, recente viswinkel waar de paling ter plaatse gerookt wordt. Je kan er je bestelde visje of broodje ter plaatse opeten of de tentoonstelling op de bovenverdieping bezoeken.

Daarna doe je een wandeling langs de vissershaven of loop je eens binnen in het Maritiem en Juttersmuseum. In het museum vind je enkele huisjes van weleer, kan je aan het roer staan van een vissersboot, bezoek je de molen of verdiep je je in het juttersverleden. Echt wel eens de moeite, je kan ook een duoticket kopen voor een bezoek aan de vuurtoren van Texel, gelegen op het noordelijkste punt van het eiland.

Verder hebben we ook nog lekker gegeten in De Luwte, waar een grijzende chef het beste van zichzelf geeft met superverse produkten. Er is een kaart maar er zijn ook telkens wisselende suggesties, een echte aanrader.

Ideaal om te aperitieven of om ’s middags een broodje te eten is de brasserie van hotel De Lindeboom gelegen aan het marktplein.

Texel heeft dus van alles wat en is ideaal om enkele dagen uit te waaien. De overtocht met de veerboot duurt ongeveer twintig minuten, op dinsdag, woensdag en donderdag kan je aan een voordelig tarief de overtocht maken, dan betaal je €25 ipv € 35 voor een retour. Op hun site kan je een ticket boeken of de wachttijden bekijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.