Italiaans en de moeite, La Porta

Sinds kort is er een nieuwe Italiaanse bistro in Brugge, La Porta. Er is niet veel Italiaans te beleven in Brugge die de moeite is, dus ideaal dat ze voor die keuken kiezen. Vorige week stond er ook al een artikel in de Knack over de nieuwe zaak, met positieve commentaren. Hoog tijd om zelf uit te proberen.
Samen met Sophie ging ik er heen op een donderdagmiddag. Je vindt La Porta boven café ’t Santpoortje, vlak op ’t Zand. De entree is wat raar, zo de café binnensteken, maar eens boven is het een heel stijlvol, gezellige ruimte. De bediening is ook heel vlot. We dronken elk een apero en kozen voor een antipasti misto (3 bruschetta’s met tomaat, pecorino en gerookte ham). De kaas was enorm gezouten wel, de bruschetta’s heerlijk, de ham in overvloed.
Als hoofdgerecht heb je ruime keuze uit pasta, vis en vleesgerechten.  Sophie nam een pasta met tomaat en aubergine en ik de pasta vongole. Hoewel er maar een 5-tal tafels bezet waren, hebben we ruim een uur moeten wachten op ons eten. Beiden waren een ruime portie, mooi geserveerd. Lekker, met 1 opmerking over mijn pasta. De vongoles waren onvoldoende gespoeld, waardoor je na een hap wat zand proefde.
Er was het plan om nog een dessertje te eten, maar door de te lange wachttijd lieten we het plan varen. Rekening voor onze lunch was 52 euro in totaal.

Conclusie, ondanks de paar opmerkingen op het eten, wil ik er wel zeker nog teruggaan. Ik hoop dat ze hun lange wachttijden kunnen fixen, want zou wel eens een super Italiaanse bistro kunnen worden.

La Porta is gesloten op zaterdag en zondag.

One response to “Italiaans en de moeite, La Porta

  1. Donderdag voor de 2é keer er gegeten en het was weer een voltreffer, zeker de antipasta misto de luxe eens proberen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.