Fondue bij Petit Patron**

Omdat het niet altijd de klassieke keuken moet zijn, vierden we gisteren Valentijn op een andere manier. We gingen fondue eten bij Petit Patron in de Niklaas Desparsstraat, een zijstraat van de Kuipersstraat. De zaak is gezellig ingericht en je kan er zowel beneden als boven zitten. Op de kaart staan verschillende soorten fondue, je kan er kiezen tussen de gemengde fondue met stukjes kip, varkens en rundsvlees, ofwel de zuivere rundsfondue. Verder vind je er ook nog de vis, scampi en kaasfondue.

Voor diegene die er geen zin in hebben is er ook nog de chateaubriand, gebakken of gegrild. Er staan ook enkele voorgerechten op de kaart voor wie reuze honger heeft.

Het was redelijk druk bij Petit Patron en daardoor moesten we toch een heel eind wachten op onze gemengde fondue. Op tafel kwam voor elk een bordje met een tiental stukjes vlees, een kommetje gemengde sla, frietjes en een vijftal sausjes.

Alles was lekker, verzorgd en vers. De extra frietjes en sla dat we nog extra vroegen werden niet aangerekend. Om af te sluiten bestelde ik nog een crème brûlée. Een grote portie maar ik miste de intense vanillesmaak en de puntjes er in.

We betaalden € 75 voor twee. De gemengde fondue is €25 per persoon en achteraf bekeken is dat nog redelijk duur voor wat het is.

Wij zijn tevreden en zonder honger van tafel gegaan, we hadden uiteindelijk gekregen waarvoor we gekomen waren.

Petit Patron is alle avonden open, op zondag zijn ze gesloten en er is ook een kinderfondue. Doordat ze al open zijn van 18u30 is dat misschien nog wel eens leuk om te doen met de kinderen.

2 responses to “Fondue bij Petit Patron**

  1. reactie op de prijs
    Als jullie beiden een diploma van spermalie op zak hebben dan weet U ook iets over foodcost berekening hoop ik. Wij werken altijd met verse olie voor elke fondue , het vlees dat wij serveren -ongeveer 260à280gram per persoon-is eerste keus en de sauzen worden zelf gemaakt.Als men kwaliteit wenst moet men er iets voor betalen.Indien men gemakkelijk en betaalbaar personeel zou vinden dan kunnen wij U rapper bedienen.
    Ik zie dat U ook niet in het horecaberoep bent gegaan met en diploma van spermalie.
    groeten,
    Le Petit Patron

  2. Ik ben een jaar of twee geleden eens op een winter naar Petit Patron geweest en moet zeggen dat ik dezelfde mening ben toegedaan: alles super vers en lekker maar wel wat weinig. Ik kan me voorstellen dat sommige mannen met honger van tafel gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.