Sportverhalen…

Misschien heb je ze al tegen het lijf gelopen, de panelen die her en der in de stad staan opgesteld met een stukje sportieve geschiedenis er op. Deze panelen kaderen in het project Sportverhalen en vertellen telkens een stukje over het ontstaan van sportevenementen of bekende Brugse sporters. Je komt ze onder meer tegen langs de vesten waar menig jogger ze al gezien heeft. Tijd om stil te staan heb je dan meestal niet maar het paneel vertelt hoe en wanneer de populaire wedstrijd “Dwars door Brugge” ontstaan is.

Verder vind je nog van die stukjes geschiedenis aan het Jan Guillini zwembad, het belfort, Bloso,… Ze geven een beknopt overzicht met soms verrassende weetjes. Leuk om eens live of op de site te bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.