Lekker eten in de Pepermolen***

Woensdag schoven we aan bij de Pepermolen, een restaurant aan de Langestraat, tegenover de Karmeliet van Geert Van Hecke. Het is een nogal drukbezochte zaak maar we konden nog een plaatsje bemachtigen. Ze wonnen nog niet zo lang geleden “de zilveren pollepel”, de wedstrijd van de Streekkrant.  Er is een menu waarbij je kan kiezen uit drie of vier gangen (€35 of €42) of je kiest een gerechtje van de kaart. Wij beslisten om iets van de kaart de kiezen en waren opvallend eensgezind want we kozen allebei hetzelfde. Als voorgerecht kozen we voor de asperges met handgepelde garnalen en geplet ei en vervolgens voor linguine met gegrilde gamba’s, mosselen en venusschelpjes. Daarbij dronken we een hele lekkere Grüner Veltliner.

De porties waren royaal, vier mooie asperges met garnalen en geklaarde boter, meer moet een mens niet hebben! Net zoals de pasta, een mooi bord met lekkere smaken, mooie grote gamba’s en lekkere venusschelpen.

Annemieke dronk nog een een thee en kreeg er een stukje javannais bij, ik liet me verleiden om voor het dessertbord te kiezen, en heb het me niet beklaagd. Op een mooi bord lag een vers soesje met ijs en chocoladesaus, een schepje chocomousse, nougat glacè en een mousse van bosvruchten.

 

We betaalden € 120 en vonden het heel erg lekker al moesten we soms een tijdje wachten tot ons bord werd afgeruimd. De bediening was vriendelijk en correct. Een adres om nog eens terug te keren. Op donderdag zijn ze gesloten, in de week is het restaurant enkel ’s avonds open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.