One, aan het minnewater

Op het einde van maart opende in de Arsenaalstraat (champagne) bar One. De bar is ondergebracht in het huisje waar je vroeger restaurant De Bekoring vond. Het interieur is onherkenbaar veranderd, de muren rechtgetrokken en behangen, vasttapijt ligt nu over de tegelvloer. 

Zwart is de kleur die overal terug komt, in de velouren banken met hoge rug, het tapijt, de muren, enz. In een nis is een halfronde bank gemaakt waar je met enkele vrienden kan rond de tafel zitten. Ben je alleen en wil je een intieme tete á tete kan je de gordijnen dicht doen en word je niet gestoord.

Op de kaart staan een ruime keuze dranken, waaronder champagne, cocktails en digestieven. Op een bordje op tafel staan ook enkele kleine gerechtjes, zeg maar fingerfood. Zo aten wij een lekker en verzorgd kaasbordje met Brugse beschuiten bij een glaasje rode huiswijn. We aten ook nog een royale portie Spaanse salami die echter nog niet droog genoeg was.

De prijzen zijn eerder aan de hoge kant en het aantal wijnen die je per glas kan drinken beperkt. Voor een fles wijn betaal je al vlug rond de €35 a €40.

In de zomer zal vooral het zonnige terras in de smaak vallen, je kijkt er uit op het Minnewaterpark. One moet zijn draai waarschijnlijk nog wat vinden en hopen dat veel mensen de weg er naartoe vinden. In de week kan dit wel eens een pleisterplek worden voor cursisten van het SNT die zich in het interieur zullen moeten thuisvoelen.

 

 

2 responses to “One, aan het minnewater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.