Vis aan de Markt, kreeft uit de Oosterschelde

Voor mijn verjaardag kan Annemieke sterk uit de hoek komen, een tweetal jaar terug aten en logeerden we in In de Wulf, nu gingennwe naar Scherpenisse aan de oosterschelde voor een kreeftenarrangement. We overnachtten boven restaurant Vis aan de Markt nadat we een lekker kreeftenmenu hadden gegeten.  Het restaurant ligt zoals de naam al doet vermoeden aan markt van Scherpenisse, stel je er niet te veel van voor, Scherpenisse is een klein dorpje met vooral een levende gereformeerde kerk. Vis aan de Markt is anders dan het dorp modern ingericht met een aperitiefruimte vooraan aan de bar. De rest van de zaal is in loungestijl ingericht met zwarte en witte tinten.

Aan de muur hangen canvassen met gerechten er op gedrukt, als je dus rondkijkt zie je bijna de hele menukaart. Het doet je goesting krijgen om nog een ander gerechtje uit te proberen. Wij kregen het menu uit het arrangement en bij een glaasje cava werd een tapenade en olijfjes geserveerd.

Als voorgerecht kregen we een kreeftkroket en een kommetje kreeftenbisque. De kroket was wat bloemig en daardoor een beetje droog, de bisque was lekker en erg krachtig. Hoofdgerecht was een volledige kreeft, gergild met zuiderse kruiden. Heel erg lekker en kraakvers natuurlijk. Bij de kreeft kregen we een portie frietjes, beetje raar wel, rijst had misschien beter gepast, wij zijn het alleszins niet zo gewoon.

Met een lekker kaasplankje sloten we de avond af. In het menu zat er ook nog een fles witte wijn inbegrepen die goed paste bij de kreeft.

Tijd om te gaan slapen, en dat deden we in een ruime kamer met open haard en met een bovenliggende slaap en badkamer. Op de kamer misten we wel wat informatie over de streek en een minibar.

Het onbijt bestond uit een buffetje, beleg, fruitsap en koffiekoeken waren er voldoende. Het personeel is erg vriendelijk en ook de dame die het restaurant leidt doet heel erg haar best om het naar je zin te maken.

We keerden ’s middag nog terug voor een zeevruchtenschotel die rijkelijk gevuld was, we hebben niet alles kunnen opeten, de kreeft die op de schotel lag was wel een beetje te ver gekookt.

Vis aan de Markt is een trendy restaurant en echt wel een goeie plek om een lekkere kreeft te verorberen! Scherpenisse ligt slecht op anderhalfuur van Brugge, dus vlakbij eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.