Een paasmaal in de Schaapskooi ***

Op Pasen trokken we over de grens naar Heille, een klein gehucht tussen Aardenburg enMiddelburg (B). Restaurant De Schaapskooi is het enige in Heille, je kan het dus echt niet missen. De Schaapskooi is mooi gelegen in het vlakke landschap, langs een fietsroute. Zoals de naam al doet vermoeden is het een vroegere verblijfplaats voor schapen, sinds de 17de eeuw al zelfs.

Het interieur is rustiek en ruim. Op de kaart staan verschillende gerechten, meestal klassiek geïnspireerd. Een menu hebben ze er niet. Bij het aperitief kregen we lekkere garnalen, wulken en kreukeltjes. Ook een glaasje met schuim van tomaat en mozarellabolletjes.

Naast de vaste gerechten stonden er ook enkele suggesties op de kaart zoals asperges in verschillende bereidingen. Prominent aanwezig zijn ook de kreeftbereidingen en de zeevruchtenschotels (op bestelling). Verschillende mensen deden zich ook te goed aan een plateau met oesters.

Wij aten met ons gezelschap als voorgerecht onder meer asperges met gerookte zalm en gepocheerd ei en superverse gegrilde lagoustines met lookboter. Als hoofdgerecht bleven we klassiek met de gebakken paling, kabeljauw “vierge” en een super lamsbout met seizoensgroenten en gratinaardappelen. Het restje van de lambout werd in een pan op tafel gezet. Als dessert kozen we voor Belgische aarbeien met ijs en citroenroom en een crème brulée.

Allemaal zeer lekkere gerechten die met de nodige zorg bereid waren. De bediening liep op rolletjes en was zeer vriendelijk. De keuken was ook zeer attent, een crème brulée die te lang onder de grill had gestaan werd niet doorgegeven maar met  uitvoerige excuses iets later aan tafel gebracht.

De Schaapskooi is een familierestaurant waar je ook met moeilijke eters terecht kan, de kaart is uitgebreid genoeg om iedereen te charmeren en de gerechten komen in royale porties op tafel. Het adres voor lamsvlees, schaaldieren en een gezellige zondagmiddag!

One response to “Een paasmaal in de Schaapskooi ***

  1. En je moet ook maar eens de prachtige lekkere mosselen proberen.
    Dit rustig gelegen restaurant is werkelijk een aanrader, en dit weten het meestal Belgisch klienteel zeer goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.