Smakelijk eten in De Smaak in Izegem****

Op een zondagmiddag gingen we naar restaurant De Smaak, in het centrum van Izegem. In een statig herenhuis met verwijzingen naar de ooit bloeiende schoenindustrie is het restaurant ondergebracht. Lichte witte en grijze tinten houden alles luchtig. We krijgen een tafel met uitzicht op de halfopen keuken. Daar zijn twee koks op hun gemak bezog met de  voorbereidingen. Bij een huisaperitief krijgen we chips van knolselder en een lekker hapje met een mousse van asperges. Aan de kaart kiezen we voor het smaakmenu (€43, met wijn €58). Je kan telkens kiezen tussen twee gerechten en kaas of dessert.

We kozen elk een ander gerecht, zo koos Annemieke voor de asperges met Zeebrugse garnalen en gepocheerd ei, ik voor een tartaar van buffel en pickles. Allebei een schot in de roos en leuk om te zien dat de twee chefs in de keuken geconcentreerd maar toch schijnbaar zonder stress aan het werk waren. De chef himself deed mee de bediening in de zaal en had blijkbaar alle vertrouwen in zijn twee jonge rekruten. Ze klaarden de klus dan ook feilloos.

De hoofdgerechten waren dorade op de plancha met lamsoor en feta en traag gegaarde varkenswangen met gnochi en daslook. Ook hier weer mooi gebracht met oog voor de presentatie. De wijnen werden gul bijgeschonken en waren lekker, de bediening verliep vlot. Marieke had ondertussen ook al twee lekkere garnaalkroketten binnen gewerkt.

Als dessert kozen we beiden voor de kaas, geslecteerd door Van Tricht, lekkere kaasjes met notenbrood. Ook het ander brood dat we tijdens de maaltijd kregen was zeer lekker, de bovenkant was ingewreven met een kruidenmengeling.

Bij de koffie kregen we nog een leuk bokaaltje met snoepjes in. We betaalden ongeveer €125 voor een lekkere zondagse lunch. De Smaak brengt lekker eten in een mooi interieur met een vlotte bediening, een ideale combinatie dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.