Fruits de mer nabij les 2 caps

Een paar weken terug was ik met vriendinnen op stap. Het plan was begin dit jaar opgevat om een plateau fruits de mer te gaan eten in Audresselles, lekker wijntje te drinken en dan te overnachten. Avontuurlijker dan dat we zijn, hadden we het plan opgevat om te kamperen. Met het aanhoudend ‘schoon weer’ werd dat plan verlaten en kozen we last minute voor een gîte in de buurt. Maaike boekte 2 kamers (een van 3 en een van 2 personen) in chambre d’hôtes de la Grange Dimière (www.lagrangedimiere.com)  uitgebaat door Elisabeth Noury. Het ligt wat afgelegen op het einde van een straatje in Saint-Martin-Boulogne, en jammergenoeg was het constant aan het regenen, maar de omgeving is echt prachtig. Het is een oude fermette in u-vorm met rondom rond kamers. Alles heel proper, ruim, gezellig en met ook een living met haard waar je samen kan aperitieven. Zalig gewoon. Ontbijt was ook heerlijk, met lokale kaas, versgemaakte confiuur en lekker brood. Het strafste is dat de prijs ongelofelijk meeviel. Voor 5 personen betaalden wij nog net geen 30 euro pp, met ontbijt inbegrepen. Zeker een aanrader om nog eens terug te gaan en bij mooi weer ook een wandelingetje in de buurt daar te doen.

’s Avonds zijn we met de taxi vanuit de gîte vertrokken naar Audresselles waar we in het befaamde restaurant La Marie Galante  onze plateau fruit de mer gingen eten. Een straat verder heb je Chez Mimi, ook een gekend restaurant bij veel belgen, maar wij kozen voor Barbara’s vaste stek. Op de kaart is het al fruits de mer dat de klok slaat, dus de keuze was vlug gemaakt. Bij het apertief kregen we een gazpachio van paprika, en bestelden we wat verse garnaaltjes. Heerlijk. De plateau royales voor 5 personen was meer dan indrukwekkend. We zaten met ons vijven in een apart nisje te eten, en de plateau in 2 niveaus vulde letterlijk de ruimte. Alles erop was heerlijk en super vers. Ik heb er de lekkerste kreeft en langoustines in mijn leven gegeten, ongelofelijk hoe mals het kreeftevlees was, het smolt in je mond. We dronken er een lekker flesje wit bij. Prijs per persoon voor een plateau royale is 50 euro. Met drank en apero en een dessertje dat we deelden (niet zo lekker, dus laat je beter achterwege) lagen we aan 65 euro pp, dit was het meer dan waard. De bediening is soms wat basic, maar het eten is er voortreffelijk.

Ideaal uitstapje naar cap blanc nez en cap gris nez, te combineren met een dineetje in La Marie Galante en overnachten bij Madame Noury. Nog eens over te doen als het niet regent…

3 responses to “Fruits de mer nabij les 2 caps

  1. We zijn reeds in meerdere restaurant’s in Audresselles geweest, maar we houden het nu toch wel al een tijdje bij de ” La Marie Galante” om een plateau fruit de mer te gaan eten. Zoals jullie ook gemerkt hebben, indrukwekkend, héél vers en super lekker. Wat betreft de bediening hebben we tot nu toe nog niet mogen klagen.

    1. Hotel Les Argousiers*** (kamer met uitgebreid ! ontbijt) in Ambleteuse, op een klein uurtje rustig stappen op een wandelpad naar Marie Galante (1,7 km). In Audresselles is er bij ons weten (bijna) niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.