De Waterweelde, lekker eten***

Een tijdje geleden gingen we op een zaterdagavond eten in restaurant De Waterweelde langs de Dudzeelsesteenweg in Brugge (Sint Jozef). Een beetje buiten het centrum maar zonder parkeerproblemen, er is een eigen parking maar ook langs de straat vind je plaats genoeg.

Er is een ruime veranda waar je kan genieten van de eerste zon en een speeltuintje voor de kinderen. Je kan er kiezen tussen het maandmenu of de dagelijkse lunch (ook op zaterdag) of je kiest een gerechte van de kaart. Bij het aperitief kregen we een bordje met een sneetje vispastei. We besloten om enkel een hoofdgerecht te kiezen, gezien we al een trouwreceptie achter de kiezen hadden…

Op de kaart staan verschillende traditionele gerechten en er is een ruime keuze tussen vlees en vis. Ik koos voor de paling natuur, Annemieke voor de kalkoenreepjes met dragon. We kregen mooie verzorgde borden en een ruime portie.

De paling was vers, mooie stukjes, wit van kleur en makkelijk van de graat te krijgen. Er kwam een potje apart met de rest van de paling. De tartaar was ook zelfgemaakt.

Ook de kalkoen was mooi gepresenteerd, op het bord lag ook nog een slaatje. Als dessert nam ik nog een crème brûlée  volgens de regels van de kunst klaargemaakt. We betaalden ongeveer €30 per persoon.

De Waterweelde is een restaurant waar je met de hele familie kan komen eten, voor de kleinsten staan er kindergerechtjes op de kaart. Een no nonsens keuken maar met verse producten.

Het maandmenu is gunstig geprijsd, €38 voor vier gangen, €55 all in. De lunch kost €13,50, behalve op vrijdag en zaterdag €15 en €15,50.

Op dinsdag en woensdag is De Waterweelde gesloten.

2 responses to “De Waterweelde, lekker eten***

  1. Wij, mijn man en ik zijn vaste klanten in De Waterweelde. Soms moeten we ons uiterste best doen om eens een ander restaurant te bezoeken.Guy en Fanny doen hun uiterste best om de klanten zo goed mogelijk te bedienen. Al zolang De Waterweelde bestaat, 15 jaar, zijn we klant en nog nooit teleurgesteld buiten gegaan. De keuken is er super, eerlijk, gevarieëerd en verzorgd. De maandmenu is altijd een nieuwe ontdekking, nooit gerechten die op de kaart staan. Ik zou zeggen Guy en Fanny doe zo verder. Proficiat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.