De Bralle in Dranouter, lekkere lunch

Vorige week gingen we voor een tweedaagse teambuilding naar Nieuwkerke, in het Heuvelland. Toen we de eerste dag aankwamen gingen we op de middag iets eten in het nabijgelegen Dranouter. De Bralle bevindt zich in het centrum van de folkgemeente, niet ver van de kerk. Wij waren met zijn vieren en kregen een plaatsje achteraan in de toch wel ruime zaak. De koeien die achteraan op de weide grazen kunnen bijna binnenkijken.

Op de kaart staan verschillende vis- en vleesgerechten, heb je maar een klein beetje honger dan kan je ook kiezen voor een snack.

De lunch die middag bestond uit soep en stoofvlees met frietjes en een slaatje. Op een bord staan ook verschillende suggesties. Twee van ons kozen voor de dagschotel, de anderen voor de asperges op Vlaamse wijze met gedroogde ham.

We kregen enkele hapjes vooraf, een sneetje brood met rilettes en ansjovissen. De soep was lekker, het stoofvlees mals en niet droog. Een mooie portie en goed gebakken frietjes en een verzorgd slaatje. Hetzelfde kan gezegd worden van de riante portie asperges met de ham.

Om de lunch af te sluiten kregen wij nog de keuze tussen koffie of dessert. Rijstpap was het dessertje van de dag. Nog lauw en met een laagje gekarameliseerde bruine suiker. Lekker!

€11 voor een dagschotel met soep, hoofdgerecht en dessert of koffie is een prijs waarvoor je hier de halve stad mag rondlopen om zoiets tegen te komen. Daarvoor moet je naar de Westhoek, en wanneer je er dan toch bent , geniet dan van de glooiende heuvels, de kleine dorpjes en de gastvrije ontvangst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.