In de tuin van Marie’s House

Een week geleden opende in de schaduw van de Sint Salvatorskathedraal Marie’s House. Een mooi rijhuis met de deur die uitnodigend open staat, zo kom je binnen in wat vroeger de beste kamer van het huis moet geweest zijn. Enkele tafeltjes en flesjes Trappist met bijhorende glazen, een zacht muziekje geven je direct een rustig gevoel. Gisteren was het betrekkelijk mooi weer en dan lonkt de tuin. Deze is mooi aangelegd, haagjes zorgen voor verschillende hoekjes waar je kan genieten van de zon en wat schaduw. De tafels en stoelen zijn in frisse kleuren en het is er rustig zitten.

Op de kaart staan verschillende drankjes maar de uitbaatster is vooral trots op de Hoorens Koffie die ze schenkt. Hoorens is onlangs nog in de actualiteit geweest in Culinaire Speurneuzen op Vier. Eveline Hoorens die nu de branderij open houdt is bovendien mevrouw Panamarenko.

Voor een kleine honger kan je er terecht voor een croque of een slaatje. In de namiddag kan je er terecht voor een verse wafel. Wat de “dicke wafelen” op de kaart betekent, daar zijn we nog niet helemaal uit, we hebben gewoon iets gedronken.

Marie’s House is niet het zoveelste koffiehuis met snacks, het heeft een verzorgd interieur en de uitbaters zijn oude rotten in het vak. Ze willen het nu een beetje rustiger aandoen en openden dus Marie’s House. Open van 10u30 tot 18u.

 

6 responses to “In de tuin van Marie’s House

 1. Aan het kuieren in Brugge en spontaan zin in een koffietje.

  Loop toevallig de gezellige korte vulderstraat in en bots op een nieuwe locatie”MARIES HOUSE”.
  Eens binnen en meteen verrast over dit mooi pand en gezellige stadstuin.

  We bestellen ons een koffietje en genieten van deze niet te evenaren aroma. Ik vraag de eigenaar naar de oorsprong van de koffie en ze verklapt mij dat deze koffie gemaakt is van kwalitatieve koffiebonen gebrand in de KOFFIEBRANDERIJ HOORENS. Dit verklaart alles.

  Dankzij de vriendelijke bediening en de fijne koffie is dit een adres om mateloos van te genieten.
  Ik zou zeggen: ” men zegge het voort”……

 2. Hi wij zaten daar op hetzelfde moment te genieten in de zalige tuin. Ik zei het nog tegen mijn vriend dat we jullie hiervan moesten op de hoogte stellen en toen zei de supervriendelijke uitbaatster dat jullie juist geweest waren 😉 Ook toevallig maar dus inderdaad zeker de moeite waard!

 3. Ik was de deur binnengegaan om een kijkje te nemen en zag er een affiche van de Wafelenbak van madame Pheip. Ik hou van Madame Pheip voor haar Fleur de Matras en voor haar wafels! Madame Pheip hangt in één van de mooiste koffiehuizen van de stad. Het weer was mooi en wij hebben ons geinstalleerd in de tuin. Het voelde Zuiders aan, stil en rustig. Wij hebben er een lekker slaatje gegeten met een goed glas wijn. De uitbaatster is heel vriendelijk en goedlachs. Zij weten er de mensen te ontvangen! Wij gaan zeker terug want wij moeten er de wafels nog proeven!

 4. Marie’s House is een uniek koffiehuis waar je ook lekkere snacks kan eten. De tuin is een belevenis: een stilteplek midden in de stad, waar enkel de vele vogels hoort. Een plek die aanzet tot puur genieten van de omgeving, waar je overigens ook makkelijk contact maken met de andere bezoekers. D nabijheid en de stilte bevorderen it contact! De uitzonderlijke koffie hebben wij nog niet geproefd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.