Dineren in stijl op het terras van Den Heerd***

Restaurant Den Heerd was jarenlang een vertrouwde naam in Damme. Onlangs beslisten de uitbaters om het restaurant te verhuizen naar Brugge en het onder te brengen in hotel Montanus die ook onder hun hoede wordt gerund. De transformatie mag er alleszins zijn. Het interieur ziet er prachtig uit met de grote bolle lampen en de combinatie van zwart, bruin en oranje. Het grote voordeel is echter het prachtig terras waar je rustig kan eten en genieten van de rust en de zon. Verborgen en geborgen geniet je daar zonder te beseffen dat je eigenlijk midden in de stad zit.

Op de kaart staan enkele lunchgerechten, voor en hoofdgerechten. Bij enkele lekkere aperitiefhapjes kozen we aan de kaart voor vitello tonato (€14,50) en een mousseline van aardappelen met garnalen en rucola (€16). De vitello tonato was origineel gepresenteerd en super van smaak, dit is een topgerecht als het goed gebracht wordt en dit was hier zeker het geval, de mousseline was een beetje vlak van smaak maar de verse garnalen maakten het goed.

Als hoofdgerecht kozen we voor de zeebaars met lamsoor, groene asperges en nieuwe aardappelen (€25) en voor een specialiteit van het huis, de open lasagne met zeetong, sint jacobsvruchten, shiitake en zeekraal (€27). De open lasagne was lekker en origineel. Hetzelfde kan gezegd worden van de zeebaars. Bovendien waren beide gerechten gunstig geprijsd, net als de voorgerechten en in ruime porties. Tijdens de maaltijd dronken we een lekkere fles Mâcon Fuissé.

Niemand had nog plaats voor een dessert, behalve ik natuurlijk… Ik koos voor een moelleux au chocolat en die werd opgedient met een bolletje vanille ijs. De moelleux was kantje boord nog lopend, het blijft een moeilijk dessert…

Er is ook een driegangenmenu voor €34,50, €52,50 alles in. De lunch, een voor en hoofdgerecht kost €19,50.

Restaurant Den Heerd zorgt voor een lekkere keuken, een prachtig terras met tuin en binnenin een mooi interieur, soms sta je versteld van wat er achter sommige gevels schuilgaat in Brugge. Op woensdag en zondag zijn ze gesloten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.