Volgend weekend, Open Monumentendag!

Op zondag 9 september is het opnieuw in heel Vlaanderen Open Monumentendag. Het is dé manier om even binnen te wandelen waar je anders voor een gesloten deur staat. Ook in Brugge zijn er opnieuw genoeg verborgen pareltjes om een dag meet te vullen.  Het thema dit jaar is “Muziek, woord en beeld”, en dat biedt genoeg mogelijkheden voor enkele interessante ontdekkingen. Zo kan je het nieuwe rijksarchief aan de Predikherenrei bezoeken, het huis van Flori Van Acker, het Concertgebouw maar ook de kerk van de paters Kapucijnen, een pareltje van eenvoud maar waar de meesten voorbijlopen.

Interessant zijn ook de wandelingen op bvb de Stedelijke Begraafplaats en een bezoek achter de schermen van de stadsschouwburg. Om het publiek de kans te geven verschillende plaatsen te bezoeken zijn de meeste plaatsen ook reeds op zaterdag toegankelijk, zo kan iedereen zijn bezoek een beetje spreiden.

Op voorhand bekijken wat je wil bezoeken en dan een route uitstippelen is de ideale voorbereiding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.