Niet zo’n geslaagd Eetavontuur

Op het einde van de zomer probeerden we het Street food festival in Gent uit. Dit is een initiatief van Eetavontuur, ging de derde keer door en is een avond waar je verschillende proevertjes, vooral oosters getint kan proeven op een locatie. Het was binnen te doen, gezien het weer niet echt meewilde. Samen met vrienden gingen we ernaartoe. Ik krijg al heel lang de e-mails van Eetavontuur, met uitnodigingen voor kookworkshops en food festivals. Op een paar kooklessen in Spermalie, buitenlandse keuken, had ik al een reeks van hun recepten kunnen uitproberen, o.a. heel lekkere thaise gerechten. Dus de verwachtingen lagen hoog.

We starten de avond in Gent, met een apero in de bar van Volta. Super toffe locatie, hip interieur, vlotte bediening en leuke apero kaart met orginele cocktails. We proefden er wat hesp bij van hun vaste leverancier Beenhouwerij Dierendonck. We waren volledig gelanceerd.

Toen we toekwamen op de Eetavontuur locatie liep het al wat fout met de parking. Het  pand was in een woonstraat, en op de locatie zelf hing een bord dat er geen parking was dus was het zoeken in de buurt voor een plaatsje. Niet evident. Toen we dan toch ter plaatse geraakten was er een ruimte vooraan waar je koffie en bonnetjes kon kopen. In een tweede ruimte stonden alle eetstandjes en waren er een aantal tafels met stoelen om aan te zitten. Er was duidelijk te weinig plaats voorzien, waardoor we heel de avond al rechtstaan moesten doorbrengen. Wat meer lage tafels of buffettafels was beter geweest.
Wat ook niet werkte was het netjes houden van de ruimte. Overal op en rond de tafels lag vuilnis, lege verpakkingen, drankflessen, bekers… niemand ruimde echt af, waardoor het er echt slordig bijlag.
En tot overmaat van ramp was het eten echt niet lekker. Een curry met rijst, met zeer weinig smaak. Samosa met aardappel die uitgedroogd was. Tortilla met kip, met weinig kip en geen smaak. Een fingerfoodhapje met kleefrijst die zodanig was uitgedroogd dat de rijstkorrel terug hard geworden was.
Ook de organisatie van de standjes was niet ok. Zo was er 1 oven om 2 standjes te bevoorraden, waardoor je lange wachtrijen had. Ze gaven ook kookdemonstraties, die onverstaanbaar waren, omdat die gewoon middenin het tumult plaatsvonden en ook niet duidelijk was of je die kon meevolgen of als je kon proeven van het resultaat. Nadien bleven alle potten en afval ook gewoon staan.
Maw, we hebben het gezien, geproefd en gaan volgende keer niet meer in op een uitnodiging van Eetavontuur. Vreemd dat dit al voor de derde keer doorging, en het blijkbaar niet lukt om het echt goed te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.